REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coronavirus: Carantină strictă decretată în Brisbane

Coronavirus: Carantină strictă decretată în Brisbane

Replica API 2 august 2021 | 00:00 474

O carantină strictă de trei zile a intrat în vigoare sâmbătă după-amiază în Brisbane, al treilea oraş ca mărime din Australia, şi în anumite zone ale statului australian Queensland, au anunţat autorităţile locale, care încearcă să evite o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 cauzată de varianta Delta a noului coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres.

"Singurul mod de a învinge varianta Delta este să acţionăm repede, să fim rapizi şi puternici", a declarat Steven Miles, viceprim-ministru al statului Queensland, a cărui capitală este Brisbane.

În acest stadiu, şapte cazuri de COVID-19 asociate variantei Delta, foarte contagioasă, au fost înregistrate în Queensland. Ele vizează în principal o elevă, familia ei şi un profesor, însă autorităţile locale încearcă încă să depisteze sursa acelui focar epidemiologic, a precizat Steven Miles.

Milioanele de locuitori vizaţi de "cel mai strict" lockdown impus în marele oraş din vestul Australiei nu vor putea să îşi părăsească locuinţele decât pentru nevoi esenţiale, precum cumpărarea de alimente şi exerciţii fizice.

Decizia a fost luată în contextul în care Sydney, cel mai mare oraş australian, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, este afectat de o recrudescenţă epidemiologică şi a intrat în cea de-a cincea săptămână consecutivă de carantină.

"Nu putem să ne permitem să fim indulgenţi doar pentru că am reuşit atât de bine (să controlăm pandemia, n.r.) până în prezent. Trebuie să ne conformăm cu toţii acestor restricţii", a adăugat viceprim-ministrul Steven Miles.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369