REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Coronavirus: Casa Albă impune interdicţie de intrare pe teritoriul SUA cetăţenilor străini provenind din Brazilia

Coronavirus: Casa Albă impune interdicţie de intrare pe teritoriul SUA cetăţenilor străini provenind din Brazilia

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 861

Casa Albă a anunţat duminică că interzice străinilor să pătrundă pe teritoriul SUA dacă anterior aceştia au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni, la două zile după ce ţara latino-americană a devenit numărul doi la nivel mondial în privinţa numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, informează luni Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Kayleigh McEnany

Titularii cărţilor verzi, rudele apropiate ale cetăţenilor americani şi membrii echipajelor de zbor se numără printre persoanele scutite de la respectarea acestei măsuri restrictive.

Secretarul de presă al Casei Albe Kayleigh McEnany a comunicat că această nouă măsură restrictivă este menită să asigure că cetăţenii străini nu introduc infectări suplimentare în SUA. Decizia nu se aplică schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Consilierul de securitate naţională Robert O'Brien declarase mai devreme în cursul zilei de duminică, în cadrul emisiunii "Face the Nation" al postului de televiziune CBS, că speră ca această decizie să fie revizuită la un moment dat.

"Sperăm că va fi temporară, dar din cauza situaţiei din Brazilia, vom lua toate măsurile necesare pentru protecţia poporului american", a spus O'Brien. El a mai anunţat că executivul american va analiza, de la caz la caz, posibilitatea impunerii de restricţii şi altor ţări din emisfera sudică.

Brazilia a depăşit vineri Rusia devenind numărul doi mondial ca focar de infectare cu noul coronavirus, după SUA. Conform informaţiilor furnizate de ministerul brazilian al sănătăţii, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 347.000.

Preşedintele american Donald Trump anunţase marţi că are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie pentru persoanele provenind din Brazilia. "Nu vreau să vină aici oameni care să ne infecteze poporul. Nici nu vreau ca oamenii să fie bolnavi. Ajutăm Brazilia cu ventilatoare. ... Brazilia se confruntă cu unele probleme, asta nu poate fi pus la îndoială", a declarat Trump reporterilor de la Casa Alba.

Preşedintele Trump a suspendat, în luna ianuarie, intrarea pe teritoriul SUA pentru majoritatea călătorilor din China, iar la începutul lunii martie a impus restricţii de călătorie în cazul persoanelor provenind din Europa. A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369