REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Coronavirus: Ce a pățit un jurnalist care încerca să dezvăluie realitatea din Wuhan

Coronavirus: Ce a pățit un jurnalist care încerca să dezvăluie realitatea din Wuhan

Replica API 9 februarie 2020 | 00:00 369

Un jurnalist chinez care a criticat autoritățile din Wuhan cu privire la modul în care au gestionat criza creată de epidemia de coronavirus a fost dat dispărut. Ulterior, rudele și prietenii au fost informați că Chen Qiushi a fost plasat forțat în carantină, scrie CNN, potrivit digi24.ro.

Chen Qiushi a ajuns în Wuhan pe 24 ianuarie, la o zi după ce orașul a fost plasat sub carantina. El a vizitat spitale aglomerate, saloanele unde erau depuse cadavrele și secțiile de izolare improvizate și a încărcat imaginile în mediul online, dezvăluind lumii realitatea sumbră din punctul 0 al epidemiei.

Vineri, unul dintre prietenii lui Chen a publicat pe Twitter un mesaj din partea mamei jurnalistului, care susținea că fiul său a dispărut. „Îi rog pe toți, în special pe cei din Wuhan, să mă ajute să descopăr ce s-a întâmplat cu Qiushi”, este apelul femeii.

În aceeași seară, un alt prieten al tânărului a publicat online un mesaj din partea mamei jurnalistului, în care femeia anunța că fiul său a fost plasat forțat în carantină. "În ultimele ore, ofițerii de securitate publică i-au înștiințat pe părinții lui Qiushi că tânărul a fost deja reținut și plasat în carantină. Autoritățile nu au oferit nicio informație cu privire la locul în care se află în prezent".

Potrivit apropiaților săi, Chen era sănătos în momentul dispariției. Atât poliția din orașul Wuhan, cât și autoritățile din Qingdao au declarat că nu au nicio informație despre jurnalist, scrie CNN. „Suntem îngrijorați pentru siguranța lui fizică, dar și îngrijorat că ar putea contracta virusul”, a declarat, pentru CNN, un prieten căruia Chen i-a încredințat contul său de Twitter, în eventualitatea în care ar putea păți ceva.

sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
din cauza virusului. Curiozitatea combinata cu sifoneala ucide. Trebuia sa o stie inainte sa creada ca e el miezul din Wuhan.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614