REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: China reduce la jumătate perioada de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

Coronavirus: China reduce la jumătate perioada de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 530

Carantina pentru călătorii care sosesc în China din străinătate se reduce de la circa 21 de zile la şapte zile petrecute într-un hotel, la care se adaugă trei zile de monitorizare la domiciliu, a anunţat marţi Comisia naţională de sănătate din această ţară, potrivit AFP.

Noile reglementări reprezintă o schimbare majoră în ceea ce priveşte restricţiile de intrare în ţară impuse de China, care respectă de la debutul pandemiei o strategie strictă, denumită ''zero Covid'', citează Agerpres.

Autorităţile de la Beijing au închis frontierele internaţionale în momentul propagării noului coronavirus, iar numărul curselor aeriene care sosesc în China rămâne redus pentru a reduce numărul cazurilor importate.

În ultimii doi ani, călătorii care sosesc din străinătate au fost nevoiţi să respecte o carantină costisitoare într-un hotel sau centru special.

Potrivit noii politici de control şi de prevenire a COVID-19, această carantină, denumită ''centralizată'', a fost redusă la şapte zile.

Din aprilie, un număr în creştere de oraşe-pilot, printre care şi Beijing, au redus deja la zece zile perioada de carantină centralizată pentru persoanele care sosesc din străinătate.

Puţinele curse aeriene internaţionale sunt în continuare anulate frecvent, întrucât Beijingul aplică un sistem de ''întrerupere imediată a circuitului'', care presupune suspendarea legăturilor aeriene atunci când este detectat un anumit număr de pasageri pozitivi.

Noile reguli se aplică şi persoanelor desemnate drept contacţi pe teritoriul Chinei, unde o carantină strictă se aplică de asemenea în cartierele care raportează cazuri pozitive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367