REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Comisia Europeană amână până săptămâna viitoare prezentarea strategiei de ieşire coordonată din carantină

Coronavirus: Comisia Europeană amână până săptămâna viitoare prezentarea strategiei de ieşire coordonată din carantină

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 1024

Comisia Europeană şi-a amânat intenţia de a prezenta miercuri o serie de orientări pentru a asigura o ieşire coordonată din perioada de izolare impusă pentru limitarea propagării noului coronavirus, la cererea mai multor state membre ale Uniunii Europene, transmite marţi DPA, citată de Agerpres.

Anterior, Eric Mamer, purtător de cuvânt al executivului comunitar, anunţase că strategia CE de ieşire a statelor membre din perioada de izolare ''în manieră coordonată'' va fi prezentată în această săptămână, în contextul în care două state membre (Austria şi Danemarca) au prezentat deja propriile planuri de ridicare a măsurilor de izolare.

Totuşi, unele ţări membre sunt îngrijorate că Bruxellesul ar putea da astfel un semnal că restricţiile pot fi relaxate, au declarat surse din Comisia Europeană pentru DPA. Strategia Comisiei este pregătită, dar ar urma să fie prezentată săptămâna viitoare, după Paştele catolic.

În ultimele zile, mai multe state europene au anunţat că vor începe să adopte măsuri graduale în vederea revenirii la condiţii normale în următoarele săptămâni.

Austria a publicat luni un calendar care detaliază planul său de ridicare a restricţiilor în vigoare contra pandemiei; acest plan va începe după Paştele catolic (12 aprilie) prin redeschiderea micilor afaceri.

La rândul său, şefa guvernului danez Mette Frederiksen a anunţat, tot luni, o ridicare graduală a restricţiilor, cu redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor primare pe 15 aprilie.

În Republica Cehă, vor fi permise reluarea competiţiilor în sporturi precum tenisul şi golful şi redeschiderea micilor afaceri.

Norvegia, care nu este membră a Uniunii Europene, va redeschide treptat grădiniţele şi şcolile primare în această lună.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prosteala asta cu gripa din 2019 va ramane in istorie. Scopul initial a fost de a da un restart economiei mondiale pe alte fundamente. Nu au stiut cum sa faca si iata ca unii rup randurile de foame.
1
0
Ia uite, frate... Incep 'oficialii" UE sa iasa de sub birouri ... Ba !!! Mars la loc ca pun carcalacu' pe voi !
0
0
Muie mUE........
0
0
Grabiti-va ca nu stiu specialistii nostri ce masuri sa mai ia, altfell apare ordonanta 8 privind izolarea in beci: daca nu ai improvizezi, la fel cum faci cu masca.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102