REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Coronavirus: Consorţiul german Bosch a dezvoltat un test rapid cu rezultate gata în două ore şi jumătate

Coronavirus: Consorţiul german Bosch a dezvoltat un test rapid cu rezultate gata în două ore şi jumătate

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 1417

Consorţiul german Bosch a dezvoltat un test rapid pentru a detecta noul coronavirus care, potrivit companiei, oferă rezultate în două ore şi jumătate după realizare şi care va fi pus la dispoziţie în aprilie, relatează joi EFE, citată de Agerpres.

În mod normal, pentru testele actuale pacienţii trebuie să aştepte între două şi trei zile pentru a afla rezultatul.

Noul test, care se realizează cu ajutorul unui aparat dezvoltat de companie, numit Vivalytic, ar urma lansat mai întâi pe piaţa germană, în aprilie, şi ulterior pe alte pieţe.

"Cu testul rapid pentru COVID-19 vrem să ne aducem aportul la frânarea epidemiei. Prin acest test, persoanele contagiate ar putea fi identificate şi izolate mai rapid", a declarat preşedintele Bosch, Volkmar Denner.

Testul rapid poate diagnostica simultan zece agenţi patogeni şi respectă, potrivit Bosch, cerinţele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

După ce sunt prelevate probele de la pacienţi, cartuşele care conţin agenţii reactivi necesari sunt introduse în aparatele Vivalytic, proiectate astfel încât pot fi manevrate de persoane fără o înaltă pregătire medicală.

Procedura este similară celei aplicate în SARS, care a avut o precizie de 95 la sută, potrivit directorului departamentului de soluţii medicale al Bosch, Marc Meier.

Cu acest aparat se pot realiza zece teste în decurs de 24 de ore, astfel încât cu 100 de aparate vor putea fi efectuate 1.000 de teste zilnic.

Lothar Wieler, preşedintele entităţii de referinţă în Germania pentru această criză, Robert Koch Institut (RKI), a avertizat recent că toate testele rapide pe care le cunoaşte erau deficitare şi a avertizat asupra riscului de a utiliza proceduri care să dea rezultate false.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
2 ore este mai putin cu mult decat 2-3zile. Din cauza aceasta se numeste rapid cretinule
1
0
Ce fel de test rapid este acesta daca rezultatul este dat dupa doua ore si jumatate ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614