REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Deşi constată o rată ridicată a mortalităţii, Kremlinul exclude noi restricţii sanitare

Coronavirus: Deşi constată o rată ridicată a mortalităţii, Kremlinul exclude noi restricţii sanitare

Replica API 13 octombrie 2021 | 00:00 512

Kremlinul a calificat luni drept 'inadmisibilă' rata scăzută de vaccinare împotriva COVID-19 în Rusia, considerată a fi la originea mortalităţii 'ridicate' în ţară, dar a exclus introducerea restricţiilor sanitare, pentru a menţine economia în stare de funcţiune, derogându-se totodată de responsabilitate pentru această situaţie, pe motiv că au fost create toate condiţiile pentru ca populaţia să se vaccineze, relatează AFP, citată de Agerpres.

Dmitri Peskov

Rusia, ţara cea mai afectată de coronavirus în Europa, se confruntă cu o accelerare a epidemiei, cu aproape 1.000 de morţi şi 30.000 de noi infecţii înregistrate în ultimele 24 de ore.

Pe lângă respectarea redusă a măsurilor de distanţare fizică şi a purtării măştii, propagarea virusului este facilitată de rata scăzută de vaccinare - puţin peste 30% dintre ruşi s-au vaccinat cu schema completă, potrivit site-ului specializat Gogov - pe fondul neîncrederii populaţiei.

'Rata noastră de vaccinare este scăzută. Este inacceptabil de scăzută', a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa sa tradiţională de presă, adăugând că acest lucru a dus la o 'rată ridicată a mortalităţii'.

Peskov susţine că nu autorităţile sunt responsabile pentru această situaţie.

'Au fost create toate condiţiile pentru ca cetăţenii noştri să-şi poată proteja viaţa prin vaccinare', a spus el, excluzând ideea introducerii de noi măsuri sanitare restrictive, susceptibile să năruie economia.

'Misiunea noastră principală este de a găsi calea de mijloc între ruperea lanţului de contaminare şi menţinerea condiţiilor pentru a permite economiei să funcţioneze, iar oamenii să continue să câştige bani', a subliniat Peskov.

Ruşii se confruntă din 2014 cu o scădere a nivelului de trai, ceea ce se răsfrânge asupra popularităţii autorităţilor.

Bilanţul oficial al epidemiei de COVID-19 consemnează 217.372 de decese, făcând din Rusia a patra cea mai îndoliată ţară din lume.

Dar bilanţul real pare să fie mult mai mare. Institutul pentru statistică Rosstat, care defineşte mult mai extins decesele legate de coronavirus, a raportat vineri peste 417.000 decese la sfârşitul lunii august în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

Kremlinul, care a centralizat întreaga putere în Federaţia Rusă, în cazul pandemiei de COVID a delegat regiunilor sarcina de a pune în aplicare restricţiile sanitare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102