REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Coronavirus: Este foarte important să se facă triajul epidemiologic foarte bine

Coronavirus: Este foarte important să se facă triajul epidemiologic foarte bine

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 856

Comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu, a declarat, luni, că este foarte important ca triajul epidemiologic să fie făcut bine, astfel încât să fie protejat personalul medical, iar ceilalţi pacienţi să nu fie infectaţi, scrie Agerpres.

"Este foarte important să se facă triajul epidemiologic foarte bine pentru că aceşti pacienţi trebuie să ştim dacă sunt sau nu infectaţi (pacienţii care se internează în mod normal într-un spital de urgenţă) ca să ne protejăm personalul medical. Un studiu publicat recent spune că 80% din populaţie se poate vindeca, pot să aibă forme uşoare, forme asimptomatice, dar 20% pot să aibă forme medii sau grave şi cu un risc de mortalitate care poate să fie de 2 până la 5%. Poate că ar trebui ca acele 20% să se interneze în spital. Poate că este momentul să se schimbe modalitatea în care se gândeşte la nivel naţional şi în spital pentru a limita efectele virusului, pentru a nu face risipă de materiale sanitare şi risipă umană să se interneze cazurile care sunt simptomatice şi care necesită efectiv internare", a spus medicul.

Reprezentantul Spitalului Militar a precizat că sunt pregătite stocuri de materiale şi măşti.

"Ne îngrijorează că acest consum va fi foarte mare şi trebuie să fim mereu aprovizionaţi. (...) În cadrul Spitalului Militar Centrul avem 40 de paturi de boli infecţioase. (...) Mai este un pavilion separat de restul spitalului cu 40 de paturi de pneumologie care pot fi dislocate. Noi avem 40 cu 40 şi încă 20 de locuri de terapie intensivă dacă va fi cazul. (...) Dacă lucrurile se vor complica avem şi alte posibilităţi care vor fi rezolvate pe parcurs. (...) Avem ventilatoare de înaltă performanţă. În acest moment sunt 85 în spital şi am comandat alte 30 care erau în acord cadru", a afirmat ea.

Florentina Ioniţă Radu a amintit că unitatea medicală are 1.300 de paturi.

"Pe lângă pacienţii care pot fi infectaţi cu COVID sunt şi ceilalţi pacienţi. (...) Sunt pacienţi care au infecţii acute sau pacienţi cronici sau oncologici pe care nu trebuie să îi uităm", a arătat medicul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
triajul trebuie facut cu inchisul granitelor si zborurilor in primul rand
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614