REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus/FDA: Pentru moment nu s-a stabilit o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul Johnson & Johnson

Coronavirus/FDA: Pentru moment nu s-a stabilit o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul Johnson & Johnson

Replica API 12 aprilie 2021 | 00:00 887

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a anunţat vineri că în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea cheagurilor de sânge şi injectarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson, precizând totodată că investighează cazurile din Statele Unite, transmite AFP, citată de Agerpres.

"FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimente tromboembolice grave, uneori asociate cu trombocitopenie (niveluri scăzute de trombocite în sânge), care au apărut la câteva persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu Janssen - numele filialei europene a Johnson & Johnson -", a declarat FDA pentru AFP.

"În acest moment, nu am găsit o legătură cauzală cu vaccinarea şi continuăm investigaţia şi evaluarea acestor cazuri", a adăugat agenţia.

"Vom ţine publicul la curent când vom afla mai multe", a dat asigurări FDA.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că investighează legăturile dintre vaccinul Johnson & Johnson şi cazuri în care au fost detectate cheaguri de sânge.

"Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost fatal", a adăugat EMA.

FDA a spus că este "la curent cu comunicatul de presă al EMA", care se "bazează" pe informaţii pe care agenţia SUA i le-a furnizat, "primite în timpul utilizării post-autorizare a vaccinului anti-COVID-19 al Janssen" în Statele Unite.

Vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lunii februarie, după cele care necesită inocularea a două doze, Pfizer / BioNTech şi Moderna.

Autoritatea de reglementare europeană a aprobat, de asemenea, Johnson & Johnson şi implementarea sa în ţările Uniunii Europene urmează să înceapă în cursul lunii aprilie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920