REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus - Germania: Demonstraţie împotriva restricţiilor, la frontiera germano-poloneză

Coronavirus - Germania: Demonstraţie împotriva restricţiilor, la frontiera germano-poloneză

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 905

Sute de persoane au manifestat sâmbătă în oraşul Frankfurt pe Odra din estul Germaniei împotriva restricţiilor impuse în această ţară pentru stăvilirea noului tip de coronavirus, informează dpa, citată de Agerpres.

Protestatarii s-au adunat în acest oraş amplasat lângă frontiera cu Polonia, la eveniment fiind prezente importante efective ale poliţiei.

În jur de 1.500 de participanţi s-au înregistrat pentru a participa la demonstraţia organizată de mişcarea germană Querdenken.

Împreună cu oaspeţi din Polonia, dintre care unii fluturau drapele poloneze, organizatorii au declarat că vor să manifesteze "pentru pace şi libertate".

În paralel, erau planificate două contrademonstraţii.

Un purtător de cuvânt al oraşului Frankfurt pe Odra i-a îndemnat pe locuitori să stea acasă.

Poliţia a atenţionat că în timpul demonstraţiilor trebuie respectată distanţarea socială, iar participaţii trebuie să poarte măşti de protecţie. Cu toate acestea, unii dintre participanţii la manifestaţia împotriva restricţiilor dictate de pandemie stăteau aproape unii de alţii şi nu purtau măşti.

Fondatorul mişcării Querdenken, Michael Ballweg, a declarat că acţiunea este una paşnică. "Suntem o mişcare paşnică, în care nu este loc de extremism, violenţă, antisemitism şi idei inumane", a dat el asigurări.

Serviciile de securitate germane urmăresc evenimentele organizate de Querdenken, după ce persoane cunoscute drept extremişti au început să apară la manifestaţii.

În oraşul Slubice de pe partea cealaltă a frontierei poloneze, au fost permise doar patru manifestaţii cu câte cinci participanţi fiecare. Autorităţile locale au anticipat că participanţi din Polonia vor merge la manifestaţia din Frankfurt pe Odra.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367