REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Guvernatorul Texasului interzice obligativitatea vaccinării în statul său

Coronavirus: Guvernatorul Texasului interzice obligativitatea vaccinării în statul său

Replica API 14 octombrie 2021 | 00:00 411

Guvernatorul republican al Texasului, Gregg Abbott, a anunţat luni că interzice tuturor entităţilor din statul său, inclusiv companiilor private, să impună obligativitatea vaccinării angajaţilor sau consumatorilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Gregg Abbott

"Vaccinul anti-COVID-19 este sigur, eficace şi este cea mai bună apărare a noastră împotriva virusului, însă administrarea sa ar trebui să rămână voluntară, niciodată forţată", a scris el pe Twitter.

În tweet-ul său, guvernatorul publică comunicatul de presă care anunţă decretul adoptat, potrivit căruia nicio entitate din Texas nu poate obliga o persoană - fie că este angajat sau consumator - să fie vaccinată împotriva COVID-19, dacă aceasta obiectează pe motive de conştiinţă, pe baza unor convingeri religioase sau din motive medicale".

Decizia vine la o lună după ce preşedintele SUA Joe Biden a declarat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ 100 de milioane de lucrători, funcţionari ai guvernului federal şi angajaţi din sectorul privat.

Anunţul său a stârnit nemulţumirea republicanilor care, în numele libertăţilor individuale, au ameninţat imediat că vor lua măsuri legale.

Abbott, cunoscut pentru opoziţia sa înverşunată faţă de obligativitatea purtării măştii de protecţie, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în luna august, după ce a participat la un eveniment public desfăşurat în interior. Guvernatorul este vaccinat cu schemă completă.

Deşi aceste decizii care se opun obligativităţii vaccinării şi purtării măştilor de protecţie i-au câştigat sprijinul adepţilor fostului preşedinte Donald Trump, ele i-au atras critici puternice din partea democraţilor din Texas.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102