REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: În Anglia, o persoană din opt a avut COVID-19

Coronavirus: În Anglia, o persoană din opt a avut COVID-19

Replica API 20 ianuarie 2021 | 00:00 903

În Anglia, o persoană din opt a fost infectată cu noul coronavirus în decembrie, marcând astfel o creştere netă în raport cu luna precedentă (o persoană din 11) pe fondul răspândirii unei tulpini mult mai contagioase, potrivit unui studiu publicat marţi, informează AFP, citată de Agerpres.

O persoană din 10 în Ţara Galilor, una din 13 în Irlanda de Nord şi una din 11 în Scoţia au contractat COVID-19 în aceeaşi perioadă, potrivit Oficiului pentru Statistici Naţionale (ONS). Studiul se bazează pe teste de anticorpi realizate în mod aleatoriu în rândul populaţiei şi care permit totodată identificarea persoanelor asimptomatice, nu doar a celor testate pozitiv şi care prezintă simptome.

Al treilea val al pandemiei de COVID-19, cel mai ucigaş, se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o ţară care a raportat aproape 90.000 de decese din rândul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ din Europa.

În faţa răspândirii ample a noului coronavirus, atribuită unei noi tulpini care este considerată extrem de contagioasă şi ar fi apărut în Marea Britanie, naţiunile care compun Regatul Unit au decis să intre din nou în lockdown şi să îşi închidă şcolile, folosind calendare diferite, fiecare dintre naţiuni alegându-şi propria strategie de criză.

În Scoţia, deşi restricţiile "încep să aibă un impact" în ceea ce priveşte scăderea numărului de infectări, acest lockdown, prevăzut iniţial să dureze până la sfârşitul lunii ianuarie, va rămâne în vigoare "cel puţin până la jumătatea lunii februarie", a anunţat marţi prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon.

"Orice relaxare a carantinei atunci când numărul cazurilor rămâne foarte ridicat, deşi este în scădere, ar putea foarte repede să inverseze tendinţa şi să agraveze situaţia", a precizat politiciana scoţiană.

În Anglia, cea mai populată naţiune din cadrul Marii Britanii, cu 56 de milioane de locuitori, restricţiile sunt prevăzute să rămână în vigoare până pe 31 martie, dar o reexaminare a lor a fost programată pentru jumătatea lunii februarie.

Potrivit OMS, mortalitatea la nivel global pentru prima săptămână din ianuarie a fost cu 45,8% mai mare decât media calculată pentru acelaşi interval din ultimii cinci ani în Anglia şi în Ţara Galilor. OMS a avertizat totuşi că aceste date ar putea fi afectate de o întârziere a înregistrărilor de decese care s-au produs în timpul vacanţelor de sfârşit de an.

Londra, deosebit de afectată de cel mai recent val al pandemiei, a înregistrat o creştere cu aproape 85% a numărului de morţi în raport cu media înregistrată în aceeaşi săptămână din ultimii cinci ani.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, care a contractat COVID-19 anul trecut, a anunţat marţi pe Twitter că va rămâne în carantină până duminică după un posibil contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920