REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus în România: Apelul doctorilor de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Timișoara

Coronavirus în România: Apelul doctorilor de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Timișoara

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 858

Colectivul Secției Anestezie și Terapie Intensivă I al Spitalului Municipal Timișoara, unitatea sanitară care aparține de Primăria Timișoara, transmite că situația „începe să fie disperată”, scrie Tion. Personalul medical spune că ”am intrat în război cu mâinile goale!”. Medicii transmit că nu au echipamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19, în timp ce managerul Spitalului Municipal Timișoara Olimpia Oprea a declarat că există echipamente de protecție pentru următoarele zile, vin și continuă să sosească.

Reprezentanții compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Municipal Timișoara transmit că acum aproximativ două săptămâni, au început să se pregătească pentru ce va veni și declară că au luat echipamente din banii lor.

”Am strâns bani de la tot colectivul de medici ATI I, am cumpărat combinezoane impermeabile de unică folosință (concepute pentru zugravi), cizme, bonete, mii de șorțuri impermeabile, viziere, măști de protecție împotriva toxicelor. Unii am primit și donații din partea prietenilor/familiei. Din păcate, nu am reușit să achiziționăm măști cu protecție pentru procedurile aerosolizante ale pacienților suspecți/ confirmați COVID. Spitalul ne-a oferit 13 echipamente complete de protecție, la data de 13 martie (acum 15 zile). Am făcut repetate referate către echipa de management a spitalului, iar răspunsul lor a fost de fiecare dată același : “trebuie să rămânem raționali, noi nu tratăm pacienți covid”, fiind asigurați că există o hotărâre la nivel local și cazurile de terapie intensivă vor fi preluate inițial de Victor Babeș Timișoara, apoi de SCJUT în clinica de Ortopedie, clădire ce va fi folosită exclusiv pentru pacienți suspecți/confirmați COVID. De asemenea, s-a stabilit că noi vom prelua doar cazuri chirurgicale COVID în circuitul separat, ATI Oncologie (la parterul spitalului municipal)”, transmit reprezentanții Secției ATI 1.

Între timp, în 21 martie, au primit „planul alb” pentru organizarea sistemului spitalicesc în județul Timiș, care menționează că în faza a doua (după Spitalul Victor Babeș) cazurile complicate ATI vor ajunge la spitalele CF Timișoară, Municipal Lugoj și Municipal Timișoara.

”Spitalul CF iese din schemă, fiindcă nu au nici măcar linie de gardă ATI, și probabil nu au personal instruit în ventilația mecanică a pacientului critic. Secția ATI a Spitalului Lugoj este închisă de două zile, după confirmarea a două cazuri COVID în ATI pentru decontaminare. Personalul lor este în carantină, deci încă o secție este ieșită din schemă! Ultimul pacient al secției AȚI din Lugoj (care a fost izolat în timpul staționării pe TI) a fost transferat în clinica noastră joi. Datorită faptului că acest pacient vine dintr-o secție compromisă, am luat măsuri de protecție de la internarea pacientului. Ne-am reorganizat în ture, atât medicii cât și asistentele, iar la 48 ore de la internare nu mai avem nici măcar unul din cele 13 combinezoane de protecție oferite de management. Pacientul a fost negativ la prima recoltare, urmează să recoltăm și a două oara înainte a relaxa orice măsură de protecție. Conform planului alb Spitalul Municipal Timișoară este următorul care va prelua pacienții critici COVID. Cum? Cu mănușile de uz veterinar cumpărate de noi? Cu măști improvizate?”, transmit cei din „colectivul secției ATI de la Spitalul Municipal Timișoara”, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eeee, dar ce atata graba? Stati la rand!!!!Acum sunt testati bucurestenii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102