REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CORONAVIRUS: Învestirea noului și vechiului Guvern Orban, o chestiune de bun augur pentru România în aceste momente

CORONAVIRUS: Învestirea noului și vechiului Guvern Orban, o chestiune de bun augur pentru România în aceste momente

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 1065

Horia Constantinescu

Noul și vechiul Guvern Orban a fost învestit sâmbătă, 14 martie cu 286 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și o singură abținere. Cei care au ajutat la această învestire au fost chiar „rivalii” de la PSD. Aceștia au votat pentru învestirea Guvernului Orban, în lipsa parlamentarilor PNL, afectați de infectarea colegului lor de partid, senatorul, Vergil Chițac. În urma acestei învestiri, mai mulți politicieni sunt de acord cu această măsură, mai ales că vine într-o situație critică pentru România, cea indusă de amenințarea virusului COVID-19. Pare că o mare parte din clasa politică a înțeles faptul că ne confruntăm cu o amenințare comună și că doar împreună vom putea depăși situația critică și implicit, starea de urgență.

Horia Constantinescu: Este momentul să ne dăm seama că avem de guvernat o țară, nu de gestionat o criză politică

Candidatul independent la Primăria Constanța, Horia Constantinescu spune că România avea nevoie de un guvern funcțional și că actualul Guvern Orban va avea toate pârghiile necesare pentru oferi suportul cetățenilor. „Această țară are nevoie de un guvern funcțional. Sunt lucruri care trebuie gestionate cu toate pârghiile necesare. Este un moment la care formațiunile politice trebuie să demonstreze că au oameni buni pentru a guverna sau a gestiona această criză. Este momentul să ne dăm seama că avem de guvernat o țară, nu de gestionat o criză politică. Indiferent de învestire, cred că acest lucru trebuia făcut pentru a putea oferi actualei guvernări pârghiile necesare de a emite ordonanțe de urgență. Salut atitudinea întregului Parlament de a învesti acest guvern. Dacă cei învestiți încep să se comporte la nivelul necesitățiilor acestei națiuni, poate va avea fiecare de câștigat”, a declarat Horia Constantinescu.

Claudiu Ceti: Toți oamenii ăia trebuie să se adune, indiferent de partid, izolați, neizolați și să voteze starea de urgență în decurs de 5 zile

Secretarul ALDE Constanța, Claudiu Ceti a salutat acest consens între partide, dar a atras atenția asupra unei chestiuni importante. Este vorba despre starea de urgență, decretată de președintele României, Klaus Iohannis, care nu poate deveni oficială până în momentul în care nu apare în Monitorul Oficial. „Este o chestiune de bun augur și asigură o continuitate. Este bine că a existat un consens național. Ok, s-a învestit noul guvern, dar acum trebuie ca Parlamentul să voteze starea de urgență. Toți oamenii ăia trebuie să se adune, indiferent de partid, izolați, neizolați, să vedem cum vor fi aduși, și să voteze starea de urgență, în decurs de 5 zile. Autoritățile degeaba se pregătesc dacă starea de urgență nu a fost declanșată oficial. Ea trebuie publicată și în Monitorul Oficial”, a declarat liberalul, Claudiu Ceti.

Dumitrașcu: Noul Executiv are toate pârghiile politice și instituționale necesare pentru a trece peste aceste momente dificile pentru români

Tânărul candidat PMP la Primăria Năvodari, Aurelian Dumitrașcu este bucuros de instalarea noului guvern, chiar dacă spune acesta, președintele Klaus Iohannis și cei doi premieri desemnați, Florin Cîțu și Ludovic Orban au jucat ”ping-pong” înainte de luarea acestei decizii. „Țara trece printr-o criză de sănătate publică, urmată de o criză economică, dar și de o criză politică. Este regretabil ce ping-pong s-a jucat între președintele Iohannis și cei doi premieri desemnați. Mă bucur însă că s-a instalat noul Guvern, că s-a rezolvat criza politică iar decidenții au obligația să caute soluții pentru a rezolva primele două crize. Noul Executiv are toate pârghiile politice și instituționale necesare pentru a trece peste aceste momente dificile pentru români”, a declarat Dumitrașcu.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect! Este o chestiune de bun augur pentru Romania, in aceste momente.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367