REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Coronavirus - Iohannis: Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Cine nu respectă normele va suporta rigorile legii

Coronavirus - Iohannis: Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Cine nu respectă normele va suporta rigorile legii

Replica API 31 iulie 2020 | 00:00 1177

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, în actualul context epidemiologic, este nevoie de măsuri foarte ferme şi a subliniat că aceia care nu respectă normele vor fi sancţionaţi.

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

"Suntem în această situaţie: 1.350 de pacienţi, 35 de decese, un număr în creştere de persoane bolnave. Noi, eu, Guvernul, autorităţile responsabile, suntem hotărâţi să gestionăm această nouă formă de criză. Astăzi, am avut o discuţie foarte aplicată cu ministrul Afacerilor Interne, cu doi secretari de stat care se ocupă de zona Poliţiei şi de zona situaţiilor de urgenţă şi am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicaţi. Dragi români, toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască şi păstrează distanţa. Vă mulţumesc! Marea majoritate dintre voi aţi înţeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înţeles vor fi amendaţi. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele, pentru ca noi toţi să putem stăpâni această boală, să putem stăpâni această pandemie", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a atras atenţia că deja jumătate dintre paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate şi este nevoie de măsuri ferme pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.

"Eu, Guvernul, autorităţile, ştim ce avem de făcut. Internele ştiu ce au de făcut, ministrul Sănătăţii ştie ce are de făcut, Departamentul Situaţiilor de Urgenţă pregăteşte spitalele. Avem peste 800 de paturi pregătite pentru Terapie Intensivă. La momentul acesta, deja jumătate sunt ocupate. Atenţie! Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi, dragi români, să respectaţi aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important este ca, împreună, să trecem cât se poate de bine peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România", a adăugat şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ne sugi pe toti iohanis !!!
0
0
dobitocule!
0
1
Dute domnule si lasane. De aktceva nu mai stii sa vorbesti, doar de corona si de psd. Mai dhte in pwla noastra de romani. Ca sanchi, tu esti neant
2
1
Dulapule, tu nu esti in stare sa gestionezi nici macar o diaree dar o situatie de criza!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369