REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Israelul investighează cazuri de miocardită semnalate la persoane vaccinate cu Pfizer

Coronavirus: Israelul investighează cazuri de miocardită semnalate la persoane vaccinate cu Pfizer

Replica API 27 aprilie 2021 | 12:47 2157

Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat duminică investigarea unui mic număr de cazuri de miocardită la persoane vaccinate cu serul anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Conform unei analize a autorităţilor israeliene, au fost semnalate câteva zeci de noi cazuri de miocardită în rândul celor peste cinci milioane de persoane vaccinate în Israel, cele mai multe după prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech, majoritatea semnalate la persoane cu vârste de până în 30 de ani.

Nu este însă clar dacă numărul acestor cazuri este neobişnuit de ridicat şi nici dacă există vreo legătură cu vaccinul, acestea fiind investigate în prezent, a declarat Nachman Ash, coordonatorul campaniei israeliene de combatere a pandemiei.

Determinarea unei legături cu vaccinul, a explicat responsabilul israelian, va fi dificilă, întrucât miocardita, o afecţiune care adesea se vindecă fără complicaţii, poate fi cauzată de o varietate de virusuri şi un număr comparabil de cazuri a fost raportat de asemenea în anii anteriori.

Compania Pfizer a transmis că nu a observat o creştere a incidenţei acestei afecţiuni cardiace peste cea normală în rândul populaţiei generale.

La rândul său, Nadav Davidovici, director al şcolii de sănătate publică a Universităţii Ben Gurion din Tel Aviv, afirmă că inclusiv în eventualitatea în care s-ar confirma o legătură între vaccin şi aceste cazuri de miocardită, riscurile nu ar fi suficient de serioase încât să fie oprită administrarea vaccinului, întrucât ''riscul îmbolnăvirii de COVID-19 este mult mai mare decât efectele adverse ale vaccinului, iar riscul de peri/miocardite după vaccinare este mic şi temporar''

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367