REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Coronavirus: Japonia declară stare de urgenţă în alte şapte prefecturi

Coronavirus: Japonia declară stare de urgenţă în alte şapte prefecturi

Replica API 14 ianuarie 2021 | 00:00 935

Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a decis miercuri să extindă starea de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19 şi la alte regiuni din ţară după ce Japonia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri, informează Reuters, citată de Agerpres.

Suga a declarat stare de urgenţă în alte şapte prefecturi, inclusiv Kyoto, Osaka şi Fukuoka, numărul prefecturilor afectate de această măsură ajungând la 11.

Guvernul a solicitat ca rezidenţii din cele 11 prefecturi să evite ieşirile nenecesare, iar barurile şi restaurantele să se închidă până la ora 20:00. Măsura rămâne în vigoare până pe 7 februarie.

'Stadiul infecţiilor continuă să fie foarte grav'', a spus ministrul Sănătăţii, Norihisa Tamura, în cadrul unei întâlniri de experţi.

Ministrul a recomandat cetăţenilor să evite deplasările neesenţiale şi cele care nu sunt urgente chiar şi pe perioada zilei.

''În funcţie de evoluţia ulterioară a situaţiei, există opţiunea de a extinde starea de urgenţă la întreaga ţară'', a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei medicale japoneze cu prilejul unei conferinţe de presă. ''Vrem ca guvernul să ia măsuri anticipat''.

Starea de urgenţă cu durata de o lună a fost declarată joi pentru Tokyo şi trei prefecturi învecinate - Chiba, Kanagawa şi Saitama - autorităţile din regiune făcând eforturi de a ţine sub control un al treilea val, sever, al pandemiei.

Circa 79% dintre persoanele consultate au spus că decizia luată joi vine ''prea târziu'', în timp ce aproape 78% au spus că măsura ar trebui extinsă şi la alte regiuni, potrivit unui sondaj realizat de agenţia Kyodo News şi publicat duminică.

Vineri, Japonia a raportat un număr record de 7.711 de noi infectări, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo, marcând cea mai mare creştere zilnică pentru a patra zi consecutiv.

În Tokyo, aproape toată lumea poartă mască în public, dar trenurile de navetişti sunt încă aglomerate chiar şi după ce guvernul a îndemnat ca un număr mai mare de oameni să lucreze de acasă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218