REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coronavirus: Macron cere purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi avertizează că epidemia ar putea reveni în Franţa

Coronavirus: Macron cere purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi avertizează că epidemia ar putea reveni în Franţa

Replica API 15 iulie 2020 | 00:00 884

Franţa va trebui să instituie purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice închise pentru a stăpâni epidemia de COVID-19 care dă semne de revenire, a declarat marţi preşedintele Emmanuel Macron, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Emmanuel Macron

''Doresc ca masca să fie obligatorie în toate locurile publice închise'', a spus liderul de la Elysee într-un interviu televizat, menţionând data de 1 august pentru implementarea acestei măsuri.

''Avem semne'' că în Franţa contagierea ''reporneşte totuşi puţin'', a avertizat el despre epidemia cu noul coronavirus care până în prezent a ucis în această ţară peste 30.000 de persoane, în timp ce responsabilii sanitari avertizează cu privire la relaxarea măsurilor preventive.

Preşedintele francez a amintit ca masca este deja obligatorie în transporturile publice în Franţa, dar acest lucru va trebui ''organizat'' şi în locurile publice închise. ''Trebuie să prevenim şi să ne pregătim'' pentru o revenire a epidemiei, a indicat Macron în interviul acordat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Pentru o asemenea situaţie, ''suntem pregătiţi, avem securizate atât stocurile cât şi aprovizionările şi avem o organizare cât mai aproape de teren, ceea ce ne va permite să facem faţă unei recrudescenţe, dacă ea va veni'', a asigurat el.

Întrebat dacă Franţa va beneficia cu prioritate de un eventual vaccin descoperit de grupul farmaceutic francez Sanofi, Macron a răspuns că Franţa va fi printre primele ţări care vor primi un asemenea vaccin, dar nu va cere o prioritate absolută, considerând ''absurd'' un eventual ''naţionalism sanitar''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369