REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Marea Britanie va ajuta alte ţări la identificarea noilor variante de SARS-CoV-2

Coronavirus: Marea Britanie va ajuta alte ţări la identificarea noilor variante de SARS-CoV-2

Replica API 27 ianuarie 2021 | 00:00 973

Marea Britanie va oferi "experienţa şi capacităţile sale" altor ţări ale lumii pentru a le ajuta să identifice noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, a informat guvernul britanic, citat de EFE și Agerpres.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, va anunţa marţi înfiinţarea unei Platforme de Recunoaştere a Noilor Variante în cadrul Sistemului Naţional de Sănătate (National Health Service - NHS) care va colabora cu Organizaţia Mondial a Sănătăţii (OMS), informează ministerul într-un comunicat.

Programul de colaborare va pune la dispoziţia altor ţări laboratoare britanice şi personal specializat, precum şi resurse academice, a precizat ministerul.

"Trebuie să conlucrăm pentru a promova securitatea sanitară în toate părţile lumii. Această platformă, nu numai că va ajuta la o mai bună înţelegere a virusului şi la modul său de răspândire, ci va impulsiona şi capacităţile globale din acest domeniu pentru a fi cu toţii mai bine pregătiţi", va spune Hancock, potrivit unor fragmente date publicităţii în avans dintr-un discurs ce urmează a fi pronunţat la Institutul pentru Studii Strategice din Londra.

Ministrul britanic şi-a exprimat în ultimele săptămâni preocuparea cu privire la apariţia noilor tulpini, precum cele identificate în Africa de Sud şi Brazilia, în faţa temerii că actualele vaccinuri ar putea să nu fie la fel de eficiente pentru contracararea acestora.

Marea Britanie a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, America de Sud, Portugalia şi alte teritorii, cu scopul de a preveni transmiterea spre insulele britanice a noilor variante de SARS-CoV-2.

"Ştiam că virusul va evolua de-a lungul timpului şi că unele mutaţii îl vor face potenţial să se răspândească mai repede şi ca oamenii să se contagieze mai rapid şi eventual să afecteze funcţionarea vaccinurilor", a precizat Isabel Oliver, care conduce Field Epidemiology Service (FES) din Marea Britanie.

"Această nouă iniţiativă va duce ştiinţa britanică de avangardă în alte ţări care nu deţin sau au o capacitate slabă de a secvenţia şi analiza variantele noului coronavirus", a precizat responsabila FES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920