REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Ministrul german al Sănătăţii sugerează renunţarea treptată la purtarea măştii

Coronavirus: Ministrul german al Sănătăţii sugerează renunţarea treptată la purtarea măştii

Replica API 15 iunie 2021 | 00:00 484

Scăderea ratei infectărilor în Germania face posibilă renunţarea la purtarea măştilor în spaţii publice, a afirmat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, potrivit unor articole publicate în presa naţională germană de luni, informează DPA, citată de Agerpres.

Jens Spahn

''Ar trebui să procedăm în etape în lumina incidenţei în scădere'', a declarat Spahn pentru Funke Media Group. ''Într-o primă etapă, am putea renunţa la obligativitatea de a purta măşti în aer liber''.

În acele regiuni din Germania unde ratele de infectare sunt reduse şi ratele de vaccinare ridicate s-ar putea renunţa, de asemenea, la obligativitatea purtării măştilor gradual şi în spaţiile închise, a adăugat acesta.

Spahn a mai subliniat că măştile ar trebui menţinute în anumite circumstanţe, atunci când există ''îndoieli'', spre exemplu în timpul călătoriilor sau al întâlnirilor cu alte persoane în spaţii închise.

Profesorii din Germania s-au pronunţat împotriva renunţării la măşti în şcoli. Heinz-Peter Meidinger, preşedintele asociaţiei naţionale a profesorilor, a recomandat ''prudenţă maximă'', într-o declaraţie pentru DPA.

''Virusul nu a dispărut încă de pe radar'', a avertizat acesta, recomandând ca măştile să fie menţinute în mediul şcolar alături de testări frecvente până la finalul anului şcolar, în câteva săptămâni.

Farmaciile de pe teritoriul ţării au început să emită certificate de vaccinare destinate în special celor care intenţionează să plece în vacanţă peste hotare.

La şase luni de la debutul campaniei de vaccinare, aproape jumătate din populaţie a primit cel puţin o doză. Potrivit statisticilor realizate de Insitututl Robert Koch (RKI), 48,1% dintre germani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 25,7% au fost imunizaţi cu schema completă.

Luni dimineaţă, RKI a înregistrat doar 549 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, pentru prima dată în peste opt luni când se înregistrează un bilanţ mai mic de 1.000. Cu toate acestea, datele pentru perioada weekendului tind să fie denaturate, întrucât numeroase autorităţi locale nu raportează cazurile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920