REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: „Nu e niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor“ afirmă directorul general al OMS

Coronavirus: „Nu e niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor“ afirmă directorul general al OMS

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:00 1034

"Nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor", a declarat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a dorit să transmită astfel un mesaj de speranţă într-o perioadă în care noul coronavirus a ucis peste 1 milion de persoane pe plan mondial şi infectează circa 2 milioane de oameni pe săptămână, informează AFP.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

"Lecţia cea mai importantă este mereu aceeaşi: oricare ar fi stadiul epidemiei, nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor", a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus, care conduce lupta împotriva celei mai grave pandemii din ultimul secol din poziţia de director general al OMS, într-un editorial publicat în cotidianul britanic The Independent, citat de Agerpres.

Editorialul a apărut în aceeaşi zi în care OMS a înregistrat decesul cu numărul 1.000.000 cauzat de o epidemie care a izbucnit la sfârşitul lunii decembrie 2019 în China şi s-a răspândit apoi în câteva luni în lumea întreagă, infectând cel puţin 33 de milioane de persoane, dintre care unele rămân cu sechele grave.

"Un milion de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19 şi încă şi mai multe suferă din cauza pandemiei", a subliniat directorul OMS, insistând totodată asupra rapidităţii fără precedent cu care omenirea a reuşit să pună la punct teste de depistare şi să se mobilizeze pentru a descoperi cât mai repede posibil vaccinuri eficiente şi sigure.

Pandemia de COVID-19, care a părut pentru o vreme că se afla sub control în mare parte a lumii, înregistrează în prezent o recrudescenţă accelerată odată cu redeschiderea economiilor naţionale. OMS a înregistrat un record de 4 milioane de infectări confirmate în ultimele două săptămâni la nivel mondial.

Folosind acelaşi ton didactic, directorul general al OMS a insistat pe "cele patru etape esenţiale pe care toate ţările, toate comunităţile, toţi indivizii trebuie să se concentreze pentru a stăpâni epidemia: evitarea amplificării lucrurilor, reducerea mortalităţii prin protejarea celor mai vulnerabili, fiecare individ trebuie să facă eforturi. Iar guvernele trebuie să folosească toate mijloacele pentru a detecta şi a izola cât mai repede posibil infecţiile şi să evite astfel costisitoarele măsuri de izolare pe scară largă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oferim bilet gratis spre Shanghai pentru orice persoana numita Tedros Adhanom Ghebreyesus ce detine functie in WHO
0
0
recompensa 50 lei pentru destituirea politrucului comunisto chinez,criminal si incompetent.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367