REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: O adunare religioasă la o moschee din New Delhi, posibil focar de epidemie

Coronavirus: O adunare religioasă la o moschee din New Delhi, posibil focar de epidemie

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 722

O adunare religioasă organizată între 13 şi 15 martie la o moschee din New Delhi care are legătură cu şapte decese de COVID-19 ar putea fi sursa multor altor cazuri de infectare cu noul coronavirus, au indicat marţi oficiali indieni, transmite marţi dpa.

Temerile legate de faptul că evenimentul în cauză a putut provoca un nou focar în oraş au declanşat un efort la nivel naţional pentru identificarea oricărei persoane participante.

Peste 1.700 de oameni au luat parte la evenimentul din 13-15 martie de la sediul din New Delhi al Tablighi Jamaat, o mişcare islamică internaţională de misionariat. Au fost prezente şi persoane venite din ţări ca Indonezia, Kârgâzstan şi Malaezia.

Mulţi au rămas în India şi, începând de luni, peste 1.000 de persoane au fost plasate în carantină sau spitalizate în oraş, inclusiv cele 24 testate pozitiv la coronavirus marţi, a declarat ministrul sănătăţii din New Delhi, Satyendar Jain.

Au fost testate zeci de persoane care prezentau simptome. Potrivit ministrului, se va deschide o acţiune în justiţie împotriva organizatorilor pentru presupusă neglijenţă în organizarea evenimentului.

Autorităţile din statul indian Telangana (sud) au confirmat că şase persoane au decedat după ce au contractat virusul la evenimentul de la New Delhi. Un cleric care a fost prezent la adunarea religioasă a decedat săptămâna trecută în oraşul Srinagar, din nordul ţării, au declarat oficiali.

Ignorând regulile de distanţare socială, sute de oameni au fost găzduiţi la complexul acelei moschei de când a fost instituită izolarea populaţiei pentru trei săptămâni, începând din 25 martie.

Într-un comunicat, Tablighi Jamaat a declarat că membrii săi nu pot pleca din cauza ordinelor de izolare şi a suspendării mijloacelor de transport.

Adunarea de la New Delhi s-ar putea dovedi 'super-spreader'-ul Indiei şi cea mai mare provocare pentru această ţară în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, după cum arată mass-media. Deocamdată, India a raportat 1.251 cazuri de infectare şi 25 de decese, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in india supravietuiesc toti , la cat sunt de jegosi nu-i omoara nimic , sunt imuni la orice virus
0
0
Sa moara cat mai multi si sa,i importe pe toti indienii din romania
0
0
Voi chiar credeti ca India are doar 25 de decese? Parerea mea, ca nu!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367