REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CORONAVIRUS! O constănţeancă, în pericol de MOARTE din cauza celor care au cumpărat toate MAȘTILE

CORONAVIRUS! O constănţeancă, în pericol de MOARTE din cauza celor care au cumpărat toate MAȘTILE

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 1188

Virusul nou a creat un val de bolnavi închipuiţi în rândurile întregii populaţii. La Constanţa, acest lucru este verificabil prin preţurile exagerate a măştilor medicale...sau prin lipsa lor acută, care a adus bolnavii imunodeprimaţi, cu necesitate reală, în imposibilitatea de a se proteja de un virus care le-ar putea cauza moartea...la propriu. În cazul lor, orice virus s-ar putea transforma într-unul ucigaş, pentru că imunitatea lor este atât de slăbită încât nu mai poate face unui atac. Acesta este și cazul unei tinere din Constanța, care se luptă cu o boală cruntă de câțiva ani. A suferit un transplant de inimă, iar de doi ani respiră în locuri aglomerate doar prin măști cu filtre. În afară de faptul că se confruntă cu privirile ciudate și arogante ale oamenilor, mai nou, constănțeanca trebuie să sufere și din cauza lipsei acute a măștii care, pentru ea, este vitală.

“Port măşti de acum doi ani. De acum doi ani îmi fac stocuri. De acum doi ani mă chinui să respir în locuri aglomerate prin măşti cu filtre, de acum doi ani suport privirile lungi si arogante ale concetăţenilor mei. Port măşti de când am un transplant de inimă. Port măşti pentru că da, eu fac parte dintre acei câţiva care mor din cauza unui virus/unei bacterii pe care voi, oamenii normali, nici măcar n-o observaţi. La voi e asimptomatic, pe mine mă omoară. Eu sunt unul dintre puțnii oameni care sunt într-adevăr într-un pericol iminent atunci când vorbim despre coronavirus. Noi, oamenii cu transplanturi, noi, cei ce ne-am zbătut atât să trăim și am trecut prin atâtea chinuri, cei ce ne-am luptat atât să reușim să trecem cu bine peste o astfel de operație, noi, cei care trăiesc doar datorită unor pastile pe care le luăm toața viața noastră și care ne fac atât de fragili, noi suntem cei expuși bolii acesteia. Noi murim. Voi faceți gripa. Până acum nu mai mult de o lună, eram ridiculizată atunci când purtam masca. Până acum, toată populația se uita la mine lung și mă evita pentru că purtam mască. Știți ce se întâmplă acum? Nu mai găsesc măști, măști vitale pentru mine, pentru noi și nu doar în caz de Coronavirus, ci mereu!”, a răbufnit o constănțeancă indignată de valul de isterie a măştilor care a cuprins oraşul, şi fără de care este în pericol de moarte. ” N-aveţi decât să luaţi toată mâncarea pe care o prindeţi în supermarketuri! Luaţi-vă tot ce prindeţi! Faceţi-vă rezerve pentru razboi, dar lăsaţi-ne nouă măştile şi medicamentele. Noi chiar avem nevoie de ele.”, a mai spus tânăra din Constanța.

Masca medicală poate juca un rol în prevenirea infecţiei cu noul virus gripal, dar acest rol este limitat in situaţiile reale. Cea mai mare preocupare pe care o au medicii în legătură cu aceste măşti este falsul sentiment de siguranţă pe care ţi-l conferă purtarea ei. Există numeroase motive pentru care măştile de faţă nu sunt ideale. În momentul în care îţi atingi nasul sau gura când porţi masca, rolul ei protector se pierde. In mediul medical, există recomandări clare legate de momentul în care trebuie purtată masca şi ce protecţie este indicată în funcţie de tipul de infecţie pe care o au pacienţii.

În timp ce specialiştii continuă să afle mai multe legate de modul de raspandire a noului coronavirus, recomandările legate de masca medicinală se adresează mai ales persoanelor care au infecţia sau sunt expuse. Persoanele care sunt expuse sau care au un risc mare de îmbolnăvire ar trebui să poarte mască medicală. Oricine are grijă de cineva infectat într-un spaţiu spitalicesc trebuie să poarte o mască medicală. Însă este de preferat să se apeleze la bunul simţ civic, iar oamenii să se abţină din a consuma resurse medicale limitate în această perioadă, de dragul unui moft.

Alina Matei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ACCEPT CU DRAG URARILE DIN PARTEA DPSTRA! Vedeti ce face-ti cu candidatul de la EFORIE are dosar in instanta. Daca il propuneti tot pe el va duceti la dracu cu PNL.
0
1
usturoi usturoi
1
2
In principiu, fata are dreptate.Este intro situatie delicata si reactioneaza ca atare.Faptul ca multi au luat mai multe masti, asta e.Statul, prin serviciile de informatii si diplomati, trebuia sa prevada criza si sa aprovizioneze.Acum este f greu, e problema mondiala.Nemernici sunt cei care au facut stocuri si acum fac specula.Astia trebuie arestati.Insa o masca, f eficienta si mult peste rahatul ala de hartie chinezeasca, se poate face din tifon.Inainte de porcariile astea chinezesti, asa ceva purtau medicii si in timpul operatiilor.3-4 straturi de tifon, doua ate si gata.Si se poate spala!
4
2
Pt toti , uitativa in ce hal suntem , ce standard limitat avem , nu exista demnitate si gandire . Dadeati vina pe nu stiu ce pr o s t politic sau primari , constantenii sunt de vina pentru halul in care arata orasul.
4
4
Concetatenilor mei ? Exista asa ceva , intr-un oras arogant si fara pic de respect , precum Constanta ? Cocetateni , inseamna empatie , respect , civilizatie si bun simt .
5
6
In locurile aglomerate ajunge orice om 2-3 zile pe saptamana, deci 8-12 ori pe luna! O masca era 1 leu acum e 10 lei deci 100 e lei lunar pe masti! A avut bani de transplant dar nu are de masti? Nu stie nimeni cum actioneaza coronavirusul care a bagat o tara intreaga de milioane de oameni in carantina, deci e absolut normala reactia ca oamenii sa isi ia masti si hrana!
3
3
ba bouarilor,botnitele nu va apara de virus.Nici de prostie! Atentie la coarde,vaporeni,panarame,adica pasari calatoare,astia plimba virusii
10
6
Cine-i tembelul ignorant? A platit doctorii! Sau esti un imebcil care crede vrajeala cu moartea cerebrala? Daca da ia explica tu cum de sunt atea cazuri cu oameni care s-au trezit din aceasta asa-zisa moarte cerebrala? PS : Daca tu mori cerebral si eu tot viata am bagat tigari si grasimi si fvtaiuri pana mi-a crapat inimka esti de acord sa mi-o dai pe ata? Eventual dupa ce crapi s-o fvt si pe nevasta-ta !
5
8
Virus facut in laborator facut expre
3
3
ce faceti frati mei de suferinta am castigat in peninsula banii vostii si acum vo trag si la plamani!am venit in romanica mea scumpa si draca !
4
2
Cum ma? A platit sa hacuiasca pe unul sa ii ia inima? Hahaha ce tembel ignorant
16
2
Besi fa in mortii ma-tii adica ai platiti niste satane ucigase de doctori tembeli si psihopati sa-l hacuiasca pe unul ca sa-i iei tu inima sa-ti mai tarai viata de cacat inca niste zile doar doar mai apuci sa mai faci putin rau pe lumea asta. HAI SICTIR SI MOR IN CHINURI!
2
30
Medicii sa invete ei intai cum sa gestioneze corect aprovizionarea si echipamentele din dotare si pe urma sa faca pe desteptii, fata asta dependenta de masca are dreptate dar sa acuze pe cei care nu au mai aprovizionat de mult 2,3 luni cel putin, farmaciile, in plina epidemie de virusi de tot felul, si nu pe oamenii care incearca pe buna dreptate sa se protejeze singuri cum stiu ei mai bine , intr-0 tara ca romania si sa nu ajunga bolnavi la medici sa se trateze ci mai inteligent sa incerce sa previna! Este in firea omului ca oricine sa incerce sa se protejeze pe sine si pe ai lui, in primul r
8
9
, etc, lista poate continua cu bravi si neinfricati conducatori ce am avut, scuze daca am onis pe cineva important! .. Plus basmele care sunt pline cu eroi,... De aceea refuzam purtam masti, noua nu ne este frica de un pericol adevarat, noua nu ni se poate intampla... ne uitam la TV si ii vedem pa unii bolnavi.. lasa ca nu vine si la noi. Ba uite ca vine datorita idioteniei de prea libera circulatie!
56
8
Oare nu sunt mai nesabuiti cei care vin din zone afectate si se plimba liberi printre noi?Poate cei care poarta masti au un motiv.Uite unde erau desteptii..
64
5
Prosti sujnt cei care ii fac prosti pe ceilalti fara a sti adevarul! Realitatea este ca ne uitam cuidat la cei care se protejeaza cu masti pt faptul ca istoria ne-a invatat ca Burebista si Decebal, inaintasii nostri daci, deopotriva cu poporul dac, au fost razboinici neinfricati, nu se temeau de nimic. Venind inspre zilele noastre avem atatia eroi haiduci carora nu le era frica de nimic, luau de la bogati si dadeau la saraci, chiar daca erau constienti ca daca sunt prinsi vor fi condamnati la streang. Mihai Viteazu, Stefan cel Mare, Constantin Brancoveanu, Mircea cel Baran, Iancu de Hundoara
54
10
Pe vremuri, prostii erau cunoscuti doar de membrii familiei, dupa ce a aparut feisbucul, tot internetul. Mai nou, prostii pot fi recunoscuti si pe strada, dupa masca de pe muie. Cu mici exceptii, desigur.
34
57
Cea mai fidela radiografie a societatii contemporane romanesti...
34
55

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218