REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coronavirus: O nouă variantă a virusului, depistată în Japonia

Coronavirus: O nouă variantă a virusului, depistată în Japonia

Replica API 11 ianuarie 2021 | 00:00 966

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA, citată de Agerpres.

Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă.

Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce dificultăţile de respiraţie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere în gât şi dureri de cap, iar un adolescent de sex masculin a prezentat febră. O adolescentă nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.

Ministerul a raportat, de asemenea, că a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, considerată mai contagioasă.

La sfârşitul lunii decembrie, Japonia a suspendat temporar intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini până la sfârşitul lunii ianuarie, după detectarea noilor variante identificate în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Premierul Yoshihide Suga a declarat joi stare de urgenţă timp de o lună din cauza pandemiei, de această măsură fiind vizate capitala Tokyo şi prefecturile vecine Chiba, Kanagawa şi Saitama. Măsura a intrat în vigoare în cele patru prefecturi vineri, zi în care Japonia a înregistrat 7.711 infecţii noi, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo - cea mai mare creştere a numărului de cazuri zilnice pentru a patra zi consecutiv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369