REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Coronavirus: Obligativitatea purtării măştii, extinsă de sâmbătă în Belgia la mai multe locuri publice

Coronavirus: Obligativitatea purtării măştii, extinsă de sâmbătă în Belgia la mai multe locuri publice

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 1140

Guvernul federal şi autorităţile regionale din Belgia au decis joi seară extinderea obligativităţii purtării măştii în mai multe locuri publice, după ce până acum măsura a vizat un număr limitat de situaţii, precum transportul în comun, frizerii şi saloane cosmetice, transmit RTL şi postul de radio şi televiziune public RTBF, citate de Agerpres.

Începând din 11 iulie, în Belgia purtarea măştii va deveni obligatorie şi în magazine, centre comerciale, cinematografe, săli de spectacole şi de conferinţe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.

''Această listă ar putea fi modificată în timp, în funcţie de situaţia epidemiologică a ţării'', indică un comunicat de presă al guvernului belgian. Acesta adaugă că este recomandată purtarea măştii şi în alte situaţii.

Persoanele care nu respectă noile reguli riscă o sancţiune penală "conform decretului ministerial'', care stipulează de asemenea "posibilitatea închiderii locurilor ce încalcă în mod repetat regulile în vigoare''. Masca nu este obligatorie pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani şi pentru persoanele care nu o pot purta din motive medicale

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu in restaurante,hoteluri.La restaurant te duci sa mananaci,sa bei.Sa invete cei care comenteaza aiurea si spun ca in alte tari se procedeaza ca la noi in tara.In Belgia politistii si corpurile de control patruleaza printre mesle turistilor? Nu de alta dar sa invete Dl. Orban si ceilati ca nu scoti politia sa patruleze printre mesele clientilor. Altele sunt atributiile politistilor.Este bun controlul,dar nu printre mese.Domnii ministrii cand vor fi pe litoral sa le patruleze toate organele de control si patrula de politie pe langa mese cand vor manca.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614