REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: OMS anunţă reluarea testelor clinice asupra hidroxiclorochinei

Coronavirus: OMS anunţă reluarea testelor clinice asupra hidroxiclorochinei

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 948

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri reluarea studiilor clinice asupra hidroxiclorochinei, la nouă zile după ce le-a suspendat în urma publicării unui studiu în prestigioasa revistă medicală The Lancet, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

După analiza "datelor disponibile privind mortalitatea", membrii Comitetului de securitate şi monitorizare au estimat "că nu există niciun motiv pentru a modifica protocolul" studiilor clinice, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale.

Directorul OMS a declarat de asemenea că este "extrem de îngrijorat" în legătură cu focarul de coronavirus din America Centrală şi de Sud, unde infecţiile s-au răspândit rapid.

Prestigioasa revistă medicală The Lancet s-a distanţat miercuri de studiul controversat şi foarte criticat pe care l-a publicat cu privire la hidroxiclorochină şi a recunoscut într-un avertisment formal că asupra subiectului acestui studiu planează "întrebări importante".

Publicarea studiului în cauză a avut efecte imediate în întreaga lume, ducând la întreruperea studiilor clinice desfăşurate în diverse părţi ale lumii asupra hidroxiclorochinei, pentru că ajungea la concluzia că acest medicament folosit de foarte mult timp împotriva malariei nu este benefic pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi şi că ar putea chiar să le facă rău.

Imediat după apariţia sa, numeroşi cercetători din întreaga lume şi-au exprimat îndoielile cu privire la studiu, printre aceştia numărându-se chiar şi oameni de ştiinţă care aveau deja o poziţie sceptică faţă de folosirea hidroxiclorochinei împotriva COVID-19.

Într-o scrisoare deschisă publicată la 28 mai, zeci de oameni de ştiinţă au subliniat că analiza minuţioasă a acestui studiu publicat de Lancet "a ridicat îngrijorări cu privire la metodologia şi integritatea datelor folosite în studiu".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367