REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: OMS estimează că epidemia va fi de lungă durată

Coronavirus: OMS estimează că epidemia va fi de lungă durată

Replica API 3 august 2020 | 00:00 942

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), reunită sâmbătă, la Geneva, a avertizat că este probabil ca pandemia noului coronavirus să fie "foarte lungă", informează AFP, citată de Agerpres.

Comitetul de urgenţă al organizaţiei, care s-a întrunit începând de vineri pentru a patra oară pentru o nouă evaluare a pandemiei, "a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă", conform comunicatului OMS.

"OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare". Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) "a subliniat importanţa unui răspuns la pandemie care trebuie să fie naţional, regional şi global", se mai arată în comunicat.

Pandemia noului coronavirus a infectat cel puţin 17.6 milioane de persoane pe glob, înregistrându-se peste 680.000 de decese, conform cifrelor raportate de AFP din surse oficiale.

Comitetul de urgenţă a solicitat OMS să ofere tuturor ţărilor îndrumări pragmatice cu privire la modalitatea de gestionare a pandemiei "pentru a reduce riscul ca reacţiile la epidemie să slăbească, într-un context de presiuni socio-economice".

Totodată, comitetul recomandă OMS să accelereze cercetările asupra punctelor încă necunoscute ale virusului, în special originea animală şi posibilele sale mijloace de propagare prin animale. Este solicitată, de asemenea, clarificarea unor puncte precum "modul de transmitere (a virusului), mutaţiile sale potenţiale, imunitatea şi corelările de protecţie".

Şedinţa comitetului, care a durat şase ore, a avut loc la sediul OMS din Geneva, câţiva participanţi fiind prezenţi în sistem videoconferinţă.

Următoarea reuniune urmează să aibă loc peste trei luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad ca vor sa-l extinda si la animale. Nu se va termina cum credem noi. Se va termina cu o mare criza economica si saracie. Sa dus binele....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367