REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Coronavirus - Orban: Nu există o creştere 'semnificativă' a procentului de îmbolnăviri în rândul elevilor

Coronavirus - Orban: Nu există o creştere 'semnificativă' a procentului de îmbolnăviri în rândul elevilor

Replica API 2 octombrie 2020 | 22:10 1295

Premierul Ludovic Orban a declarat că, din evaluarea făcută, nu există o creştere semnificativă a procentului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în rândul populaţiei şcolare.

Potrivit premierului, riscul de infectare a unui copil este mai mare atunci când este liber şi când interacţionează fără supravegherea unui adult.

"Primele două săptămâni este greu să ai o evaluare a răspândirii datorată şcolii. (...) Copilul este expus celui mai mic risc de infectare în cadrul şcolii - clasă, sub supravegherea profesorului. Nu se poate face încă o evaluare. Sigur, au apărut cazuri, dar multe din cazurile care au apărut au apărut mai degrabă datorită unei contractări a virusului nu neapărat în şcoală. Oricum, în ceea ce priveşte numărul de cazuri pe populaţia şcolară chiar cu şcolile suspendate sau cu copii în vacanţă numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populaţia şcolară. Deocamdată, pe evaluarea noastră nu există o creştere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă", a spus Orban, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.

El a amintit că, dacă un elev dintr-o clasă este infectat cu noul coronavirus, cursurile se suspendă 14 zile pentru acea clasă.

"Acesta este protocolul care este stabilit de către Ministerul Sănătăţii, de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi de Comisia anti-COVID. (...) În momentul în care un copil este infectat într-o clasă practic colegii din clasa respectivă intră în regimul de carantinare la domiciliu. 14 zile ştiţi că se suspendă cursurile în clasa în care apare un copil care este infectat, un elev infectat şi colegii au un regim de carantinare exact cum se întâmplă cu persoanele care sunt considerate persoane de contact cu un pacient diagnosticat pozitiv", a arătat premierul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca faceti alegeri in scoli aduceti virusul chinesezc.Era bine daca erau alegeri in fiecare week-end,in felul asta mai scapam si noi de China Virus ca doar la alegeri dispare subit.Simte miros de tus de la stampile si fuge.Sa-l sunam pe Didier Raoult si sa-i spunem ca avem un tratament nou inafara Hydroxycloroquin si Zinc si nici nu costa cat Remdesivir facut de BIGPHARMA si detinuta de unul numit parca Bill...Bill Gates sau ceva de genu'... baietelul ala caruia i-ati omorat tatal in Dallas,nu voi,sefii vostri,s-ar putea sa fie HAMLET.Care este subiectul in Hamlet de Shakespeare?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614