REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Organizatorii Globurilor de Aur au relaxat regulamentul de eligibilitate

Coronavirus: Organizatorii Globurilor de Aur au relaxat regulamentul de eligibilitate

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 959

Industria de la Hollywood încearcă să se adapteze la pandemia de coronavirus - într-un context marcat de închiderea cinematografelor şi izolarea la domiciliu a reprezentanţilor săi -, iar organizatorii galei de decernare a Globurilor de Aur au anunţat joi că au decis să relaxeze regulamentul de eligibilitate pentru aceste distincţii, informează AFP, citată de Agerpres.

Organizatorii galei Globurilor de Aur, la fel ca cei ai galei Oscar şi ai altor premii cinematografice, impun de obicei ca filmele din competiţie să fie proiectate în cinematografe din Los Angeles pentru un anumit interval de timp, cu o durată minimală bine precizată.

Noul coronavirus a făcut ca aceste proiecţii să devină imposibile în perioada actuală, iar Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care decernează Globurile de Aur, a trebuit să se adapteze la aceste consecinţe. Filmele ale căror lansări în cinematografele din Los Angeles erau programate între debutul pandemiei şi sfârşitul lunii aprilie vor putea să concureze la Globurile de Aur, chiar dacă lansările lor au fost în cele din urmă anulate, a anunţat HFPA.

Producţiile care vor fi de acum înainte difuzate direct la televiziune sau pe platforme video cu conţinuturi la cerere, aşa cum este cazul platformei Netflix, vor fi de asemenea eligibile.

În ceea ce priveşte proiecţiile, spre deosebire de perioadele în care marile studiouri cinematografice îi invitau pe membrii HFPA la evenimente private, expedierea de link-uri şi de DVD-uri va fi autorizată pe durata izolării la domiciliu, au adăugat organizatorii Globurilor de Aur.

Organizatorii prestigioasei gale Oscar, care are loc în general la o lună sau chiar două luni după Golden Globes Awards, nu au anunţat deocamdată modificări ale regulamentului. Un purtător de cuvânt al Academiei Oscar a declarat pentru AFP că instituţia "examinează toate aspectele acestei situaţii incerte şi modificările care s-ar putea dovedi necesare".

"Ne angajăm să dăm dovadă de supleţe şi de anticipare", a precizat Academia Oscar, care ar urma să facă "anunţuri oficiale în zilele următoare".

Anumite festivaluri au fost deja obligate să se adapteze în regim de urgenţă, precum South by Southwest (SXSW), organizat în Austin, Texas, considerat "un festival de calificare" pentru Oscaruri.

Anulat din cauza pandemiei, SXSW şi-a menţinut competiţiile chiar şi în absenţa ceremoniilor pe covorul roşu, organizând proiecţii pe internet pentru juriul festivalului.

Câştigătorii desemnaţi la categoriile documentar, film de animaţie şi scurtmetraj vor rămâne eligibili pentru premiile Oscar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920