REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Pandemia a afectat sănătatea mintală a danezilor, afirmă o importantă companie de asigurări

Coronavirus: Pandemia a afectat sănătatea mintală a danezilor, afirmă o importantă companie de asigurări

Replica API 17 aprilie 2021 | 00:00 960

Distanţarea socială şi îngrijorările legate de maladia COVID-19 au determinat o creştere a numărului de rezidenţi danezi care au solicitat ajutor medical de specialitate pentru a putea să depăşească stările de anxietate şi de depresie pe care le-au dezvoltat în timpul pandemiei, a declarat vineri directorul executiv al Tryg, cea mai mare companie de asigurări din ţările scandinave, citat de Reuters și Agerpres.

În general, Danemarca este cunoscută pentru faptul că se află în fruntea clasamentului celor mai fericite ţări din lume, cu o rată scăzută a infracţionalităţii şi cu un sistem medical generos, deşi acestea sunt susţinute prin una dintre cele mai mari rate de impozitare din lume.

Însă perioadele prelungite de lockdown şi izolarea din timpul pandemiei de COVID-19 par să fi avut un efect negativ asupra sănătăţii mintale.

"Pandemia de coronavirus începe să aibă efecte serioase asupra sănătăţii mintale a danezilor", a declarat CEO-ul Tryg, Morten Hubbe, după publicarea rezultatelor obţinute de această companie în primul trimestru al anului 2021.

Directorul companiei Tryg, al cărei nume înseamnă "sigur" în limba daneză, a constatat că numărul asigurărilor pentru boli mintale a crescut în primul trimestru din acest an, continuând astfel o tendinţă îngrijorătoare constatată anul trecut.

Asigurările pentru anxietate au crescut cu 20% în a doua jumătate a anului 2020, iar cele pentru depresie au crescut cu aproape 15% în aceeaşi perioadă, au precizat reprezentanţii companiei Tryg. O tendinţă similară a fost înregistrată şi de filiala din Norvegia a aceleiaşi companii.

"A devenit tot mai clar faptul că apar anumite provocări pentru sănătatea noastră mintală atunci când ne lipsesc interacţiunile sociale şi când oamenii sunt mai îngrijoraţi din cauza noului coronavirus", a declarat Morten Hubbe.

Datele obţinute de compania Tryg arată, totodată, că durata medie a tratamentelor a crescut în timpul pandemiei, ceea ce înseamnă că danezii au nevoie de mai multe şedinţe de terapie înainte de a se vindeca.

Există totuşi şi o veste bună: pe măsură ce campania de vaccinare împotriva COVID-19 înregistrează progrese spectaculoase în Danemarca şi vremea devine tot mai frumoasă, danezii pot spera să îşi reia în curând activităţile de socializare. Guvernul danez a anunţat vineri că va accelera relaxarea restricţiilor, după ce a constatat că datele epidemiologice s-au stabilizat în ultimele săptămâni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367