REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Coronavirus: Pandemia a avut un impact negativ asupra tratamentului cancerelor la copii

Coronavirus: Pandemia a avut un impact negativ asupra tratamentului cancerelor la copii

Replica API 5 martie 2021 | 00:00 1001

Pandemia de COVID-19 a avut un impact negativ asupra serviciilor medicale care tratează cancerele la copii din întreaga lume, în special în ţările mai puţin bogate, prin scăderea diagnosticărilor şi chiar întreruperea tratamentelor, potrivit unui studiu publicat joi, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Rezultatele noastre sugerează că pandemia de COVID-19 a avut un impact mai mare asupra îngrijirilor medicale destinate cancerului pediatric la nivel global decât sugeraseră studiile axate pe o singură regiune", a declarat Daniel Moreira, unul dintre autorii acestui studiu publicat în revista "The Lancet Child and Adolescent Health".

"Centrele din ţările cu venituri mici şi medii au fost extrem de afectate", a mai spus dr. Moreira, care lucrează la St Jude Children's Research Hospital, o instituţie americană specializată în boli pediatrice.

Autorii acestui studiu au intervievat 311 profesionişti din domeniul sănătăţii care lucrează în 213 unităţi din 79 de ţări (majoritatea spitalelor aflate în ţări cu venituri mici şi medii).

Potrivit studiului, mai mult de trei sferturi (78%) din spitalele chestionate între iunie şi august 2020 au declarat că îngrijirile medicale destinate cancerului pediatric au fost afectate de pandemie.

Aproape jumătate (43%) au diagnosticat mai puţine noi cancere decât se aşteptau (sugerând că nu a fost pus un diagnostic în multe cazuri), iar o treime (34%) au observat o creştere a numărului de pacienţi care au abandonat tratamentul.

Studiul a arătat că 7% dintre aceste spitale, în majoritate în ţările sărace, şi-au închis complet departamentele de cancer pediatric la un moment dat sau altul, cu o durată medie de zece zile.

Numeroase alte studii au arătat că pandemia de COVID-19 a afectat gestionarea unei multitudini de boli în întreaga lume.

Cu toate acestea, acest studiu concluzionează că spitalele au fost deseori capabile să se adapteze la pandemie, de exemplu prin stabilirea de noi proceduri pentru serviciile considerate esenţiale sau pentru comunicarea cu pacienţii şi familiile acestora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614