REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Papa Francisc face apel la 'o fraternitate' care să depăşească graniţele în Europa

Coronavirus: Papa Francisc face apel la 'o fraternitate' care să depăşească graniţele în Europa

Replica API 15 septembrie 2021 | 00:00 429

Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la "o fraternitate" care să depăşească graniţele în Europa, aflată acum în situaţia de a-şi relansa economia slăbită de pandemia de coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară", a declarat papa Francisc, în faţa autorităţilor politice şi civile din această ţara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.

"Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie, se anunţă, cu numeroase dificultăţi, o mult aşteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană", a afirmat el.

Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune şi de deces asociate COVID-19 din lume şi a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.

Papa Francisc a rezumat istoria ţării drept "un mesaj de pace", subliniind naşterea "fără conflict" în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe şi a Slovaciei.

"Această ţară trebuie să-şi reafirme mesajul de integrare şi de pace şi faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depăşind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei", a subliniat el.

Suveranul pontif a reafirmat luni că într-o lume total interconectată "nimeni nu se poate izola, ca individ, ca naţiune", o lecţie importantă învăţată în urma pandemiei.

Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că "nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat", în timp ce viitorul trebuie să aducă o "luptă serioasă împotriva corupţiei" şi să asigure dreptul la un loc de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102