REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Pelerinii portughezi au luat cu asalt sanctuarul de la Fatima, în pofida pandemiei

Coronavirus: Pelerinii portughezi au luat cu asalt sanctuarul de la Fatima, în pofida pandemiei

Replica API 15 mai 2021 | 00:00 775

Pandemia nu i-a împiedicat pe credincioşi, în special portughezi, să umple până la refuz sanctuarul de la Fatima, unde s-au încheiat joi cele două zile ale pelerinajului tradiţional anual, cu o capacitate limitată la 7.500 de persoane, pentru a respecta măsurile de securitate anti-COVID-19, relatează EFE, citată de Agerpres.

Numărul maxim de persoane a fost atins miercuri seară, când pelerinii s-au înghesuit pe esplanada sanctuarului şi au celebrat astfel miracolul de la Cova da Iria (Grota Sfintei Irina) unde, potrivit tradiţiei creştine, Fecioara Maria li s-a arătat unor copii păstori.

La ceremonia nocturnă, cardinalul portughez José Tolentino Mendonça s-a rugat ca pandemia "să nu devină o criză a speranţei".

Pentru a minimiza riscurile de contagiere, intrarea în lăcaş a fost posibilă doar prin opt porţi semnalizate, prevăzute cu dispersoare de gel antiseptic, iar esplanada a fost împărţită în cercuri în care puteau sta doar membrii aceluiaşi nucleu familial.

Potrivit unor surse ale sanctuarului, cu excepţia unui grup de pelerini din Austria, restul credincioşilor au fost portughezi.

Deşi frontiera dintre Spania şi Portugalia s-a deschis în data de 1 mai, anul acesta nu a avut loc o prezenţă masivă a credincioşilor spanioli, care era constantă la Fatima înainte de anul 2019.

Mulţi pelerini portughezi au decis să-şi organizeze în avans vizita la Fatima "de teama covid-ului", cum a declarat pentru EFE un pelerin, care a venit marţi la sanctuar împreună cu un grup de credincioşi originari din Sabugal, o localitate de la frontiera cu Salamanca.

Anul trecut, pandemia a obligat suspendarea pelerinajelor, care reunesc în mod tradiţional în zilele de 12 şi 13 mai, peste jumătate de milion de credincioşi

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102