REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CORONAVIRUS: Peste 100 de persoane în izolare, la Constanța!

CORONAVIRUS: Peste 100 de persoane în izolare, la Constanța!

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 321

Potrivit ultimelor date, la Constanța se află în carantină 5 persoane, iar în izolare: 137.

Precizăm că autoritățile locale iau măsuri de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus COVID – 19. Atât Primăria cât și Instituția Prefectului Județul Constanța transmit faptul că sunt în gardă în cazul unei posibile infectări cu virusul mortal.

Instituțiile publice din Constanța sunt în gardă. Temutul virus amenință din ce în ce mai mult populația de la malul mării însă autoritățile transmit faptul că iau toate măsurile necesare pentru prevenirea infectării. Astfel, toate autobuzele CT BUS sunt dezinfectate periodic cu o substanță cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Dezinfectantul se aplică prin pulverizare, are efect bactericid, fungicid și virucid și este lăsat să acționeze între 10 și 60 de minute. Înainte de a pleca în cursă, toate ușile autobuzului sunt deschise și se aerisește cel putin o oră. Dezinfecția mijloacelor de transport în comun se efectuează, cu precădere, în timpul nopții, după retragerea acestora de pe traseu. Substanța folosită acționează eficient împotriva a peste 200 de virusuri, bacterii și fungi. Prin teste independente, dezinfectantul s-a dovedit eficace în controlul infecțiilor prin contact cu suprafețele din mediul spitalicesc, laboratoare sau spații publice, fără vapori toxici, o combinație unică de eficacitate și siguranță pentru utilizatori. Aceste acțiuni suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun se vor efectua și în perioada următoare. „Primăria Municipiului Constanța face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public” transmit reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

În continuare, echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Poliției Locale desfășoară acțiuni de verificare și consiliere la unitățile de învățământ din municipiu. Totodată, inspectorii distribuie în fiecare insituție pliante informative.

Vă reamintim faptul că la momentul de față, în județul Constanța nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Situația este monitorizată permanent de instituțiile abilitate. Astfel, conform Instituției Prefectului, la ora actuală, sunt disponibile un număr de 2 zone de carantinare pe teritoriul județului Constanța. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situația o va impune. În acest moment, 5 persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanța, iar 100 de oameni sunt izolați la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice. Momentan, Spitalul de Boli Infecțioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19. În același timp, s-au făcut demersuri pentru achiziționarea mai multor kituri.

Totodată, în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetățenilor care tranzitează aeroportul. „Îi rugăm, pe această cale, pe toți cetățenii județului Constanța să se informeze din sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență” transmit reprezentații Instituției Prefectului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218