REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CORONAVIRUS: Peste 3.500 de AMENZI aplicate la Constanța!

CORONAVIRUS: Peste 3.500 de AMENZI aplicate la Constanța!

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 3661

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 3.594 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 3.016.191 lei. Dintre acestea, 335 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 678.170 lei, din care 259, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 3.213 persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 390 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiști locali constănțeni.

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 997 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Reiterăm importanța respectării regimului de carantinare, iar prin Ordonanța Militară nr.5, se menționează clar că „persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor răspunde penal conform legii”.

De asemenea, măsuri vor fi luate și împotriva celor care nu respectă regimul de izolare la domiciliu, după cum se specifică în Ordonanța Militară nr.5: „Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune”.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 75 de societăți comerciale și PFA.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 1.042 de persoane carantinate, respectiv 1.614 persoane aflate în izolare la domiciliu.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
politia locala nu reprezinta decat jaf si abuz la cetatenii constantei, trebuie neaparat desfiintati, mint in amenzi tot numai ca sa aduca bani la psd-fagadau, sunt lipsiti de scrupule si respect, sunt niste capuse, niste javre pregatite si antrenate sa muste cetateanul, amendeaza pe oricine si sub orice pretext, stop jafuitorilor si jepcarilor nesimtiti din aceasta ordinarie locala
5
0
Nu va vrea lumea, sunte ti nepregatiti, obraznici, puturosi si pilosi dar mai presus de toate pupincuristi si mancatori de kakat. Cumetrii peste cumetrii acolo, sat fara caini, Si multe altele,o institutie care toaca fffff multi bani pe salarii muuult mai mari decat in politia nationala, sat fara caini fac ce vrea muschiul lor si raporteaza numai minciuni
14
1
Desfiintati locali, sa treaca la pregatirea lor de ciobani,vacari,,,,,,,!Niste analfabeti cu 8 clase,la Cernavoda fac liceul la seral la fara frecventa,Manu stie!
15
2
Stai in izolare 14 zile dupa care mergi la DSP Cta sa te ingramadesti acolo cu un puhoi de lume pentru o zi intreaga. Lor nu le da nimeni amenda ca pun oamenii in postura asta pentru o hartie???? De ce ne obliga ei sa ne ducem acolo in asemenea conditii? Puhoi de lume venita dis de dimineata care tot asteapta. Niste nemernici!!!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102