REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Coronavirus: Poliţia britanică va acţiona mai ferm împotriva persoanelor care încalcă regulile de lockdown

Coronavirus: Poliţia britanică va acţiona mai ferm împotriva persoanelor care încalcă regulile de lockdown

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:00 901

Poliţia britanică va fi mai fermă cu persoanele care încalcă regulile introduse pentru oprirea răspândirii COVID-19 şi ar putea fi adoptate măsuri şi mai stricte, au anunţat marţi autorităţile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Lovită de o nouă tulpină a coronavirusului, extrem de contagioasă, Marea Britanie se confruntă cu o înmulţire puternică a noilor infectări, spitalizărilor şi deceselor. În unele părţi din Londra, se consideră că una din 20 de persoane are boala.

Şefa poliţiei din Londra, Cressida Dick, cea mai înaltă funcţie poliţienească din Marea Britanie, a spus că poliţiştii vor acţiona mai ferm pentru a impune regulile de lockdown, în contextul îngrijorărilor că unele persoane continuă să ignore măsurile de limitare a interacţiunilor sociale.

"Este lipsit de logică pentru mine că cineva nu ar putea fi conştient de datoria noastră de a face tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului", a scris Cressida Dick în ziarul Times.

"Am spus foarte clar că cei care încalcă legislaţia privind COVID-19 riscă tot mai mult să fie amendaţi", a adăugat ea.

Secretarul de stat pentru Poliţie, Kit Malthouse, a spus că guvernul ar putea lua în considerare adoptarea de reguli şi mai stricte dacă numărul infectărilor şi spitalizărilor va arăta că este nevoie de acest lucru.

"Dacă vom trece de asta cu bine, şi ne vom asigura că este ultimul mare lockdown din ţară, este foarte important să respectăm cu toţii regulile", a declarat el pentru Sky News.

"Dacă vrem să fim siguri că acesta este ultimul lockdown, trebuie să respectăm cu toţii regulile şi să le luăm extrem de în serios. Din păcate, nu am văzut asta în unele zone din ţară din partea unei minorităţi de oameni care, sincer, ne dezamăgesc pe noi, restul", a adăugat oficialul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369