REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Proteste la Londra soldate cu arestarea unor protestatari şi rănirea unor poliţişti

Coronavirus: Proteste la Londra soldate cu arestarea unor protestatari şi rănirea unor poliţişti

Replica API 22 martie 2021 | 00:00 1090

Cel puţin 36 de persoane au fost arestate şi mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost răniţi sâmbătă la Londra în timpul unei demonstraţii care a strâns câteva mii de persoane care au protestat împotriva lockdown-ului impus ca urmare a pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Foto: (c) Henry Nicholls/REUTERS

Conform informaţiilor furnizate de poliţie, cei mai mulţi au fost arestaţi pentru încălcarea măsurilor de izolare.

De la începutul lunii ianuarie, locuitorii capitalei britanice şi din alte regiuni ale Angliei nu au voie să îşi părăsească locuinţele, cu excepţia unui număr limitat de deplasări.

Protestul, care a început în Hyde Park la prânz, a continuat în centrul Londrei. După aceea, un grup de protestatari s-a întors în parc unde a aruncat cu proiectile asupra poliţiştilor.

"Mai mulţi au fost răniţi ca urmare a acestor atacuri", a declarat într-un comunicat subcomisarul Laurence Taylor, care a condus operaţiunile de menţinere a ordinii.

"Este complet inacceptabil şi trist faptul că ofiţeri însărcinaţi cu aplicarea reglementărilor care sunt instituite pentru a ne proteja pe noi toţi devin victimele acestor atacuri violente", a adăugat el.

Poliţia din Londra a fost criticată intens săptămâna trecută după o intervenţie în forţă cu ocazia unui miting neautorizat, organizată în memoria unei tinere londoneze a cărei dispariţie şi moarte au agitat spiritele în Marea Britanie.

Sâmbătă, în jur de 60 de parlamentari britanici au semnat un apel lansat de asociaţiile pentru protecţia drepturilor omului în care se afirmă că interzicerea demonstraţiilor "este inacceptabilă şi probabil ilegală".

Restricţiile sunt în vigoare în Anglia de la începutul lunii ianuarie. Ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei sanitare, premierul Boris Johnson a promis că le va relaxa, în timp ce izolarea strictă urmează să fie ridicată la sfârşitul lunii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta din poza sigur e Englez .Mai degraba seamana cu o zburatoare din romania iesita la protest ca sta luea in case iar el nu mai poate intra la ciordeala
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367