REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coronavirus. Situație actualizată la nivelul judeţului Constanţa

Coronavirus. Situație actualizată la nivelul judeţului Constanţa

Replica API 29 martie 2020 | 17:09 43012

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină.

De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 991 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 653.785 lei. Dintre acestea, 241 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 181.110 lei, din care 179, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 1.570 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 451 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N.

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 815 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.

Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 56 de societăți comerciale și PFA.

Peste 800 de carantinaţi şi peste 7000 persoane aflate în iozlare

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 848 de persoane carantinate, respectiv 7.445 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot felul de prosti in comentarii, ne meritam soarta!
1
0
Bucurati.va cei ce ati votat PNL-ul, pe psd macar ii durea in cur de diaspora...
2
3
Sunt in mare parte pacienti fara loc de munca...
0
2
sa iesim si noi sa gazam si sa batem populatia???? sa distrgem definitiv rasa romsneasca??? sa marce psd-ul banutu la salariu si iesim iar sa nenorocim oamenii
6
1
oameni buni nu va panicati VA ROG
3
1
Oameni buni , numarul de infectati si decese nu sunt reale , virusul exista , dar nu face ravagiile pe care le vedeti la tv , este un paravan pentru combinatiile ce sunt in desfasurare , majoritatea le cunosc ...transporturi cu mii de metri3 lemne , luate cu japca mii de hectare de pamant , ridicarea economiilor tuturor ce detin hypermarketurile , kaufland , Lidl etc , China a cumparat 40% din toate afacerile europene situate la ei , vor urma taxe si impozite atat de mari incat nu o sa stim cum scoatem camasa de noi , VAI MAMA NOASTRA O SA FIE !!!
4
7
Tu esti ala care a votat Mazarea 10 ani de zile? mergeti toti in mamaia ...a facut mazare mamaia!!1 spitale plm
12
3
Avem frica de Dumnezeu?
3
4
De ce nu se da si numarul celor pozitivi?
8
6
citeste cineva comentariile? desinfectarea strazilor este binevenita dar trebuie facuta mai des.
13
3
Si cati bolnavi?
14
4
Dat de ce ne vaitam acum ca o sa murim toti, ca nu se iau masuri drastice? Noi i am votat, deci ne meritam soarta.
7
4
La noi in cartier jandarmii nu a gazat pe nimeni toti joaca fotbal in curtea scolii
8
8
Iar prefectul si guvernul prea ticalosi, raporteaza cate amenzi au dat in loc sa raporteze cati bolnavi si cati morti avem.
21
5
In curand vor fii MII DE MORTI in romania !!! NU VA FACETI ILUZII DESARTE !!! Daca vroiau sa va salveze, IZOLAU TOATA ROMANIA 30 DE ZILE si va salvau !!! Asa ... nu va ramane nici un milion de romani dupa aceasta CIUMA !!!
23
24
asa cum am zis astia 87 care au fost adusi de prefect au umplut deja spitalele din oras, noi cetatenii de aici care am pupat in poola liberalii und ne mai tratam? la spitalul de pe stadionul portul ca doar deaia am platit asigurari sociale in timp ce aia din spitale nu au platit nimic si ne sfideaza chiar si acum!!!
38
17
AVEM DEJA CEL PUTIN 87 BOLNAVI IDENTIFICATI LA CONSTANTA SI UN MORT. SUNTEM PRINTRE FRUNTASII TARII. NE-AU NENOROCIT PRIN DECIZIA DE A-I ADUCE PE CEI DIN DIASPORA AICI. ACEST GUVERN NU MAI POATE CONTINUA ASA. NE OMOARA PE TOTI CU BUNA STIINTA PT NISTE RAHATURI DE VOTURI IAR NOI STAM CU MAINILE IN SAN. O VENI PASTELE ACUM DAR CHIAR TREBUIE SA STAM CA MIELUL LA TAIERE? AJUTA-NE DOAMNE SI SCAPA-NE DE ACESTI CRIMINALI FARA MILA.
50
12
Bai nu ii caut Corvid-ul asta si pe jurnalistii astia prosti? Situatia cu coronavirus se refera la numaul de amenzi? Nu spune de cati sunt bolnavi? Atunci care este situatia?
47
8
Daca stai in casa e bine dar daca stai in casa si esti infectat mori pt. ca jegurile de la ministerul bolii asteapta sa te sufoci si abia dupa aia iti fac testare pt. virus sau mai rau iti fac testare post mortem.Asta este crima nu mai are nimic comun cu masuri de impiedicare a raspandirii virusului.
30
5
o sa murim, daca nu de virus mai sigur de foame, o sa vina altii, obisnuiti va desi romanul se cred nemuritor ca asa e el dobitoc din nastere.. si . aia e.
20
6
Va aduceti aminte cum au fost trantite mai toate procesele de catre onor instantele , CCR din Romania precum ca completele de judecata nu au fost SPECIALIZATE pe fapte de coruptie, ca si cand pentru coruptie ar exista o lege speciala. Marea majoritate a medicilor nu sunt SUNT SPECIALIZATI in tratarea bolilor infectioase, mai ales CODVID-19. Asta ar justifica de ce justitia si politicul ar trebui tratate la fel. Insa au fost lasi, primii la izolare si testare!
10
14
LA HARSOVA TIGANII SI MULTA POPULATIE UMBLA NESTINGHERITA CU MASINI PE JOS II DOARE IN PULA DE ORDONANTA SI DE MILITIE
29
5
Atat de prost esti ...nu ai realizat ca doar asa se pune ordine la noi?
29
7
Avem mult mai multe persoane amendate decat testate. Tara pulii!
22
16
Astia carantinati sunt numai blonzi diasporeni.
26
6
virusul ataca, ataca cumplit!
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369