REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Spania propune creşterea bugetului Uniunii Europene

Coronavirus: Spania propune creşterea bugetului Uniunii Europene

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 654

Ministrul de externe spaniol Arancha Gonzalez a propus marţi creşterea bugetului Uniunii Europene pentru a putea reduce efectele crizei cauzate de epidemia COVID-19, transmite Reuters.

''Probabil ar trebui să îmbunătăţim fluxul de bani european, poate bugetul european ar trebui extins'', a declarat Gonzalez pentru postul de radio francez Europe1.

Şefa diplomaţiei spaniole a adăugat că Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană au anunţat că se fac eforturi în această privinţă, dar este nevoie de mai multă solidaritate între statele membre ale UE.

Ministerul Sănătăţii de la Madrid a anunţat luni la prânz că numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică.

Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus în Spania a ajuns luni la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528, a precizat ministerul citat.

Uniunea Europeană a acceptat joi, la presiunea Italiei, unde pandemia COVID-19 a cauzat cele mai multe decese din UE, să examineze în termen de 15 zile măsurile cele mai ferme pentru a face faţă recesiunii anunţate.

Liderii statelor membre au sprijinit măsurile ferme luate de Banca Centrală Europeană pentru a asigura condiţii de finanţare avantajoase în toate ţările din zona euro şi au invitat Eurogrupul să prezinte propuneri în termen de două săptămâni.

"Aceste propuneri ar trebui să ţină seama de caracterul fără precedent al şocului pe care îl reprezintă COVID-19, care afectează toate ţările noastre; răspunsul nostru va fi intensificat, dacă va fi nevoie, prin măsuri suplimentare într-un mod incluziv, în funcţie de evoluţia situaţiei, pentru a furniza un răspuns cuprinzător", relevă declaraţia adoptată de liderii UE la finalul reuniunii în sistem de videoconferinţă.

Propunerea Comisiei Europene privind Iniţiativa pentru investiţii în răspunsul la coronavirus va pune la dispoziţie 37 de miliarde euro pentru investiţii în cadrul politicii de coeziune pentru a face faţă consecinţelor crizei. Ca urmare a modificării propuse în ceea ce priveşte Fondul de Solidaritate al UE, acesta din urmă poate fi utilizat şi pentru situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii publice, precum epidemia de COVID-19.

De asemenea, liderii europeni au salutat contribuţia Băncii Europene de Investiţii la mobilizarea de resurse pentru garanţii bancare şi investiţii destinate întreprinderilor europene, în special întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv prin utilizarea bugetului UE. Ei au invitat miniştrii de finanţe să analizeze fără întârziere posibilităţile de intensificare a răspunsului global al BEI la criza provocată de coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367