REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Coronavirus. Specialişti MApN, misiune în Alabama - Orban: SUA şi România au un Parteneriat strategic solid

Coronavirus. Specialişti MApN, misiune în Alabama - Orban: SUA şi România au un Parteneriat strategic solid

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 999

Premierul Ludovic Orban a transmis succes, luni, echipei de specialişti MApN care pleacă într-o misiune în statul american Alabama pentru a oferi sprijin autorităţilor locale în lupta contra COVID-19, subliniind că între Statele Unite şi România este un "solid" Parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate.

Ludovic Orban

"O echipă formată din 15 medici, asistente medicale, specialişti CBRN care efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, evident, în spiritul solidarităţii şi cooperării între Statele Unite ale Americii şi România. O misiune care are, pe de-o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din Statele Unite ale Americii, dar, de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din Statele Unite în lupta împotriva COVID. Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazie pentru a transmite un mesaj ferm - între Statele Unite şi România este un solid Parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate", a declarat Orban, la Baza Militară 90, la plecarea specialiştilor MApN, scrie Agerpres.

Prezent la eveniment, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a afirmat, la rândul său, că parteneriatul dintre SUA şi România "nu a fost niciodată mai puternic".

"Această misiune românească în sprijinul poporului american şi al eforturilor de combatere a crizei COVID-19 este încă un exemplu al relaţiei speciale dintre ţările noastre. Delegaţia în Statele Unite, formată dintr-o echipă medicală şi o echipă de decontaminare radiologică, biologică şi chimică, va fi găzduită de Garda Naţională Alabama şi municipalitatea Montgomery Alabama", a precizat Zuckerman.

Oficialul american a adăugat că specialiştii români în CBRN vor avea ocazia să împărtăşească cu reprezentanţii Gărzii Naţionale Alabama experienţa privind decontaminarea terenului, personalului şi a echipamentelor, acumulată în diferite oraşe din România, "îmbunătăţind, astfel, capacitatea ambelor ţări de a lupta mai eficient împotriva pandemiei COVID".

"Echipa română şi specialiştii din Alabama vor profita, de asemenea, de această ocazie pentru a trece în revistă răspunsurile de urgenţă necesare pentru prevenirea şi limitarea efectelor incidentelor chimice, biologice şi nucleare", a completat Adrian Zuckerman.

Ambasadorul american la Bucureşti a adăugat că echipa medicală românească va avea ocazia să primească informaţii de la partea americană cu privire la combaterea pandemiei cu noul coronavirus.

El a apreciat, totodată, că medicii militari români au contribuit la salvarea multor vieţi prin modul în care au asigurat gestionarea şi operarea corespunzătoare a spitalelor civile de la Focşani, Suceava şi Deva şi a menţionat şi participarea românească la o misiune de sprijin în Republica Moldova.

Zuckerman a mulţumit tuturor factorilor implicaţi în pregătirea misiunii româneşti în SUA.

La eveniment a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-ti bagam solidul la poponeata
0
0
Am fost cu tanti de lucru manual.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614