REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: SUA au depăşit pragul de trei milioane de cazuri

Coronavirus: SUA au depăşit pragul de trei milioane de cazuri

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 911

Statele Unite au depăşit miercuri pragul de trei milioane de cazuri de coronavirus, la o zi după ce Washingtonul a notificat oficial ONU cu privire la retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care o acuză că a reacţionat cu întârziere la pandemie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Prima putere economică a lumii este de departe ţara cel mai puternic afectată de pandemie, atât în privinţa numărului de cazuri, cât şi în privinţa numărului de morţi, într-un context mondial în care numărul infecţiilor creşte din nou şi în care sunt reintroduse măsuri de izolare.

"Până în acest moment, am testat peste 39 de milioane de americani. Dintre ei, peste trei milioane de americani au fost testaţi pozitiv şi peste 1,3 milioane de americani s-au recuperat", a declarat vicepreşedintele american Mike Pence la Casa Albă, în timp ce bilanţul Universităţii Johns Hopkins a fost actualizat la 3.009.611 de cazuri, dintre care 131.521 de morţi.

După o stabilizare a epidemiei în primele sale focare, în special la New York, SUA se confruntă de câteva săptămâni cu o înmulţire a infecţiilor în Sud şi în Vest.

Americanii nu au ieşit niciodată din primul val de epidemie, care s-a deplasat geografic, iar indicatorii sunt pe roşu în mai multe dintre cele mai populate state, cum ar fi Texas şi Florida.

Preşedintele Donald Trump neagă realitatea acestei resurgenţe şi a scris miercuri pe Twitter că "rata mortalităţii legate de coronavirus a scăzut de zece ori".

"Am urcat. Nu am scăzut niciodată la nivelul de bază, iar acum urcăm din nou", şi-a exprimat îngrijorarea Anthony Fauci, cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane, care trage tot mai puternic semnale de alarmă.

În dezacord cu Fauci, Trump a persistat: "Suntem într-o poziţie bună (...) Am făcut treabă bună. Cred că în două, trei, patru săptămâni, vom fi într-o poziţie excelentă".

În plină criză sanitară, el a notificat ONU despre retragerea SUA din OMS, acuzată că a întârziat să reacţioneze după apariţia virusului în China în decembrie, cu scopul de a menaja Beijingul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102