REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Suedia extinde vaccinările cu doze de supra-rapel pentru toţi rezidenţii de peste 65 de ani

Coronavirus: Suedia extinde vaccinările cu doze de supra-rapel pentru toţi rezidenţii de peste 65 de ani

Replica API 29 octombrie 2021 | 00:00 551

Suedia va începe să administreze doze de supra-rapel ("booster") cu vaccinuri anti-COVID-19 rezidenţilor de peste 65 de ani şi angajaţilor din sectorul asistenţei medicale şi intenţionează să extindă gradual inoculările cu astfel de doze suplimentare pentru mai multe categorii populaţionale în lunile următoare, a anunţat miercuri Guvernul acestei ţări, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Administrarea dozelor "booster" ale vaccinurilor anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARN mesager va fi extinsă gradual pentru ca toţi rezidenţii suedezi cu vârste de peste 16 ani să fie vaccinaţi în această iarnă şi în primăvara anului 2022, a precizat ministrul Sănătăţii din Suedia, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă.

"Datorită faptului că atât de mulţi dintre noi ne-am vaccinat, putem să trăim acum mai aproape de normalitate. De această dată, vom oferi doze 'booster' pentru un număr de 1,5 milioane de persoane", a declarat Lena Hallengren.

Dintre angajaţii din sectorul asistenţei medicale care vor beneficia de doze de supra-rapel vor face parte toţi salariaţii care oferă asistenţă la domiciliu, cei din aziluri pentru vârstnici şi cei care lucrează în centre sociale.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a rămas la un nivel foarte scăzut la patru săptămâni după ce aproape toate restricţiile şi recomandările antiepidemice au fost ridicate în Suedia. Totuşi, numărul deceselor asociate COVID-19 a început să crească uşor după ce au scăzut în timpul verii, iar bilanţul total al victimelor a depăşit în această săptămână pragul de 15.000.

"Potrivit studiilor ştiinţifice, am remarcat o scădere a efectului protector oferit de anticorpi. Am văzut pe durata verii că au apărut câteva focare în aziluri pentru vârstnici", a declarat directorul Agenţiei de Sănătate Publică din Suedia, Johan Carlson. "Cea de-a treia doză de vaccin oferă o creştere substanţială a numărului de anticorpi", a adăugat oficialul suedez.

Până miercuri, doar suedezii care trăiau în aziluri şi cei de peste 80 de ani erau eligibili pentru a primi doze "booster" la şase luni după doza a doua.

Aproximativ 85% dintre suedezii cu vârste de peste 16 ani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 80% dintre ei au fost vaccinaţi cu schemă completă.

În ultimele săptămâni, vaccinuri COVID-19 au fost oferite în Suedia şi adolescenţilor din grupa de vârstă 12-15 ani, însă doar un număr relativ mic dintre ei s-au vaccinat până în prezent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367