REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coronavirus - Tătaru: Avem în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir

Coronavirus - Tătaru: Avem în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 1336

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că în depozite mai există 4.000 de doze de Remdesivir, folosit în terapia contra COVID-19, dar că acest medicament nu este "un panaceu universal", în condiţiile în care nu există un tratament specific pentru noul coronavirus.

Nelu Tătaru

"De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, în anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Noi trebuie să ştim că este un tratament care se dă pentru cinci zile (...), dar nu trebuie să îl vedem ca pe un panaceu universal. Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2. Avem combinaţii de medicamente, pe care le folosim în anumite etape", a precizat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei emisiuni la TVR1.

Nelu Tătaru a adăugat faptul că în acest moment există o transmitere comunitară accentuată a virusului, iar deciziile privind suspendarea anumitor activităţi se iau în funcţie de evoluţia locală a pandemiei şi de transmiterea SARS-CoV-2 în comunitate.

"Evaluarea făcută de INSP a arătat că suntem pe un trend ascendent şi atunci deciziile se iau în funcţie de acest trend la fiecare localitate în parte. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sunt cele care adaptează evoluţia raportată de către DSP sau de către INSP la măsurile care se iau. Şi, în acest moment avem o transmitere comunitară accentuată destul de mare şi în Bucureşti şi în alte localităţi, unde aceste comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă sau comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă ia acele decizii de a închide, să spunem, restaurante, de a închide teatre sau cinematografe sau de a limita anumite, eu ştiu, desfăşurări de activitate", a afirmat acesta.

Ministrul Sănătăţii a precizat că întregul corp medical face eforturi pentru a putea gestiona situaţia chiar dacă va fi vorba de 3.000 sau 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, dar că populaţia trebuie să încerce să respecte regulile impuse de autorităţi.

"Nu ştiu dacă noi, ca populaţie, ar trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă la 3.000, la 4.000 de cazuri. Eu vă asigur că noi, corpul medical, primim aceste cazuri. Dar am vrea ca totuşi cei care sunt în pre-spital şi generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID. (...) Haideţi să ne gândim că un tratament specific nu este, haideţi să ne gândim că nu avem un vaccin şi haideţi să ne gândim că rata imunizării, până în acest moment, după studiile noastre, este doar de 4,6%. Şi atunci cred că luând lucrurile în serios, o zi care se micşorează, o socializare poate mai puţină ne va face să avem o transmitere în comunitate mai scăzută, şi un număr de cazuri mai mic, şi o presiune mai mică pe sistemul medical, şi nişte terapii mai goale şi nişte locuri pentru a putea trata şi pacienţii non-COVID", a subliniat Nelu Tătaru, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369