REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus - Tătaru: Vom avea nevoie de detaşări. Am făcut o evaluare a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă

Coronavirus - Tătaru: Vom avea nevoie de detaşări. Am făcut o evaluare a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă

Replica API 22 iulie 2020 | 00:00 1002

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada următoare va fi nevoie de detaşări de medici şi personal medical pentru a acoperi necesităţile constatate la nivelul unor spitale în privinţa activităţii de terapie intensivă.

"Până vom alcătui acel corp de voluntari, avem la îndemână în acest moment detaşarea, la început voluntară, apoi detaşare după nevoi, chiar în aceste momente împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă facem şi am şi făcut zilele trecute evaluarea a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă, rezident de terapie intensivă şi de boli infecţioase; în următoarea perioadă vom avea nevoie de detaşări. Noi mizăm pe acea detaşare voluntară, în care colegii noştri medici beneficiază şi de acel 50% spor plus 2% care sunt diurna şi sperăm ca acest lucru să se întâmple voluntar. Activitatea medicală este un act profesional şi eu sper ca toţi colegii mei să înţeleagă că este un moment dificil pe care trebuie să îl trecem împreună", a spus Nelu Tătaru, scrie Agerpres.

Ministrul a precizat că, potrivit legii, detaşarea se poate face şi "involuntar".

"Noi vom face în aşa fel încât acele unităţi medicale să beneficieze de personalul de care au nevoie pentru a putea trata pacientul infectat COVID. Contează şi pentru noi primează sănătatea pacienţilor noştri şi sănătatea poporului român", a arătat el.

Aceste precizări au fost făcute fiind întrebat despre măsurile ce vor fi aplicate pentru acoperirea necesarului de medici de terapie intensivă, pornind de la exemplul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" unde au fost instalate 24 de noi paturi la ATI, dar unde nu există suficient personal medical pentru a le gestiona.

El a precizat că şi medicii de familie pot fi implicaţi în monitorizarea situaţiei pacienţilor aflaţi în izolare la domiciliu, dar şi în derularea unor anchete epidemiologice.

"S-a discutat acest lucru. Medicii de familiei pot fi implicaţi în acest moment pentru cei ce sunt în izolare la domiciliu, fiind cei care urmăresc acest pacient şi având legătură permanentă cu acest pacient. Toţi aceşti medici de familie vor fi cooptaţi în perioada următoare şi în cadrul unor anchete epidemiologice pe care le desfăşurăm, având în vedere că avem şi un număr mare de cazuri", a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a participat, marţi, alături de premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan, la o videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare, desfăşurată la Ministerul Sănătăţii, în urma intrării în vigoare a noii legi a carantinei şi izolării - Legea 136/2020.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca exista pilosi care vor fugi in concedii si atunci normal ca are nevoie si de unii sa-i ia cu arcanu de acasa
0
0
Ma voi sunteti dusi? Pentru ce este nevoie de detasari , cand spitalelel sunt goale?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102