REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Testul COVID-19 poate costa de la 199 până la 6.408 de dolari în SUA, în funcţie de modalitatea de plată

Coronavirus: Testul COVID-19 poate costa de la 199 până la 6.408 de dolari în SUA, în funcţie de modalitatea de plată

Replica API 1 iulie 2020 | 00:00 954

Doi prieteni americani au mers să îşi facă testul COVID-19 la aceeaşi clinică din Austin, un oraş din statul Texas: unul a plătit cu numerar şi l-a costat 199 de dolari, iar pentru celălalt, care avea asigurare medicală, preţul a fost de 6.408 de dolari, o situaţie care ilustrează paradoxul sistemului sanitar din Statele Unite, relatează EFE, citată de Agerpres.

Întâmplarea, publicată luni în cotidianul The New York Times, arată cât de impredictibile sunt costurile medicale în această ţară, chiar şi în plină pandemie, când autorităţile au luat măsuri pentru ca toţi rezidenţii să aibă acces la îngrijiri medicale.

Pam LeBlanc şi Jimmy Harvey plănuiau o călătorie cu un grup de prieteni în Texas şi au decis să fie precauţi şi să-şi facă un test pentru COVID-19 înainte de plecare. Pentru aceasta, ei au mers la clinica Austin Emergency Center, unde ambilor li s-au prelevat mostre, care au furnizat rezultat negative.

Facturile lor însă au fost extrem de diferite: Jimmy Harvey, care a decis să plătească în numerar, a avut de plată suma de 199 de dolari, în timp ce Pam LeBlanc, care avea asigurare medicală, a primit ulterior o factură de 6.408 de dolari.

"Am crezut, naivă fiind, că dacă mă folosesc de asigurarea medicală va fi mai ieftin decât cu bani cash", a spus, cu regret, Pam LeBlanc, care a precizat pentru acelaşi cotidian american că preţul a fost până la urmă de 32 de ori mai mare decât cel plătit de prietenul ei.

Compania sa de asigurare a negociat cu spitalul şi a reuşit să scadă factura la 1.128 de dolari, din care Pat LeBlanc ar urma să suporte 928 de dolari, reprezentând în mare parte costul asociat laboratorului care a analizat probele.

După ce a aflat cât a plătit Jimmy Harvey, ea a reuşit apoi să obţină o factură egală cu preţul de 199 de dolari plătit de prietenul ei. Însă, după ce a prezentat cazul unei televiziuni locale, iar compania ei de asigurări a investigat situaţia, femeia nu a mai trebuit să mai plătească până la urmă nicio sumă din buzunarul propriu.

Consultat în legătură cu cele întâmplate, un purtător de cuvânt al clinicii Austin Emergency Center a explicat că centrul a fost nevoit să perceapă tarife mai mari, deoarece companiile de asigurare nu achită de obicei decât o mică parte a costului.

În unele zone din Statele Unite, precum la New York, care a fost epicentrul pandemiei de coronavirus în această ţară, este posibilă efectuarea de teste pentru COVID-19 în mod gratuit, iar, în general, pacienţii nu trebuie să plătească de buzunar dacă au asigurare medicală.

Dar, având în vedere că în Statele Unite nu există o asigurare medicală publică pentru toţi cetăţenii, multe persoane trebuie să suporte din propriul buzunar cheltuielile medicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102