REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Un prim caz de infectare cu varianta Omicron, confirmat în SUA

Coronavirus: Un prim caz de infectare cu varianta Omicron, confirmat în SUA

Replica API 3 decembrie 2021 | 21:16 905

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a fost confirmat în SUA, fiind vorba despre un individ revenit din Africa de Sud, au anunţat miercuri autorităţile sanitare americane, relatează AFP.

Această persoană a fost testată pozitiv în California, a anunţat Centrul de prevenţie şi combatere a bolilor (CDC) într-un comunicat, scrie Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Persoana în cauză era "vaccinată şi prezenta simptome uşoare în curs de ameliorare", a adăugat sursa citată. "Toate persoanele în contact apropiat (cu această persoană) au fost între timp testate negativ", a mai precizat CDC.

Dr. Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, din cunoştinţele sale, persoana nu a primit o doză de rapel de vaccin.

Fauci a spus că este un alt exemplu al importanţei nu numai a vaccinării, ci şi a rapelului.

Chiar dacă vaccinurile nu au vizat iniţial variante precum delta sau omicron, ”obţineţi protecţie chiar şi împotriva unei variante împotrivă căreia vaccinul nu a fost îndreptat în mod specific”.

”Dacă sunteţi eligibili pentru rapel, faceţi unul chiar acum”, a recomandat Fauci.

Individul testat pozitiv a revenit din Africa de Sud pe 22 noiembrie.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost clasificată vineri drept "preocupantă" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Varianta a fost deja detectată în circa 20 de ţări, după ce a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi.

Omicron îngrijorează experţii pentru că prezintă noi mutaţii care sunt susceptibile să-l facă mai contagios sau mai rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a stabili dacă într-adevăr situaţia se prezintă astfel, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile abia în următoarele săptămâni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920