REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Coronavirus: Un tribunal din Berlin suspendă decizia de reducere a programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor

Coronavirus: Un tribunal din Berlin suspendă decizia de reducere a programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:00 1326

Un tribunal administrativ din Berlin a suspendat vineri decizia autorităţilor de reducere a programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor, instanţa din capitala federală alăturându-se altora care au respins unele măsuri impuse de guvernele regionale pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmit Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Autorităţile locale din Berlin au impus săptămâna trecută interdicţia de funcţionare a barurilor şi restaurantelor între orele 23.00-06.00 pentru a lupta împotriva creşterii numărului de infectări.

Instanţa administrativă 'a suspendat deocamdată' această măsură, considerând-o 'disproporţionată date fiind alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei', a indicat un purtător de cuvânt.

Instanţa a apreciat că nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile existente de purtare a măştilor şi distanţare socială contribuie la creşterea ratelor de infectare.

Hotărârea a fost pronunţată în urma plângerii depuse de 11 proprietari de restaurante, care au contestat măsura legată de programul de funcţionare, nu însă şi interdicţia vânzării de alcool după ora 23.00.

Câteva alte oraşe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus de asemenea reducerea programului acestor localuri, iar landurile au convenit cu cancelarul Angela Merkel săptămâna aceasta ca astfel de măsuri să intre automat în vigoare atunci când rata de incidenţă pe o săptămână depăşeşte 50 de cazuri la 10.000 de locuitori.

Majoritatea landurilor germane au convenit recent că locuitorii din zone cu rate mari de infectare nu se vor putea caza la hoteluri din alte zone ale ţării, pentru a se limita transmiterea virusului în perioada vacanţei şcolare de toamnă.

Însă opoziţia a crescut în ultimele zile, iar tribunale din Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saar au respins această interdicţie. În Bavaria, ea va expira vineri, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului regional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sigur nu e jocul americanilor dasteptu pamantului
0
0
Faceti jocul rusilor si chinezilor
0
0
Ai dracu astia de la PSD si CCR pana si in Germania au ajuns.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218