REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coronavirus: Ungaria intenţionează să vaccineze peste 40% din populaţia sa până la sfârşitul lunii aprilie

Coronavirus: Ungaria intenţionează să vaccineze peste 40% din populaţia sa până la sfârşitul lunii aprilie

Replica API 9 aprilie 2021 | 00:00 835

Ungaria se aşteaptă ca peste 4 milioane de rezidenţi din populaţia sa de 10 milioane de locuitori să fie vaccinaţi împotriva maladiei COVID-19 până la sfârşitul lunii aprilie şi va începe să relaxeze anumite restricţii peste cinci sau şase zile, după ce 3 milioane dintre cetăţenii ţării vor fi inoculaţi cu seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, a anunţat joi un oficial cu rang înalt din administraţia ungară, citat de Reuters și Agerpres.

Şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban a spus că 2,6 milioane de rezidenţi ungari au primit deja până joi prima doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Ungaria a început să îşi redeschidă gradual magazinele şi serviciile începând de miercuri, după ce a vaccinat 25% din populaţia naţională, deşi Asociaţia Medicilor din Ungaria a spus că această redeschidere este prematură în contextul în care al treilea val al pandemiei de COVID-19 este departe de a se fi încheiat.

Confruntat cu spectrul alegerilor din 2022 şi sperând să evite încă un an de recesiune, prim-ministrul naţionalist Viktor Orban a decis să redeschidă economia ţării după accelerarea campaniei de vaccinare.

Ungaria are cel mai mare număr de rezidenţi vaccinaţi pe cap de locuitor la nivelul Uniunii Europene şi a importat cel mai mare număr de doze de vaccin pe cap de locuitor din UE.

În acelaşi timp, această ţară deţine şi cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 pe cap de locuitor la nivel mondial în ultimele două săptămâni, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University.

"Sperăm ca până la sfârşitul lunii mai să vaccinăm pe toată lumea... şi să lăsăm în urma noastră această perioadă îngrozitoare", a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, într-o şedinţă de guvern.

Gergely Gulyas a mai spus şi că Ungaria va continua să folosească vaccinul AstraZeneca în campania naţională de vaccinare, întrucât autorităţile ungare consideră că acest ser este sigur.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că a descoperit o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca şi rarele cazuri de tromboză raportate în rândul unor adulţi vaccinaţi cu acest ser, dar a adăugat că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să fie mai mari decât riscurile medicale.

Ungaria este singura ţară din UE care îşi inoculează populaţia cu vaccinul chinezesc Sinopharm, după ce a început să folosească şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre ele nu a fost deocamdată aprobat pentru a fi utilizat în regim de urgenţă în Uniunea Europeană.

Vaccinul rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm sunt administrate în Ungaria alături de serurile produse Pfizer-BioNTech, Moderna şi Astrazeneca-Oxford, care au fost autorizate pentru utilizare în UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369