REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Ungaria va cumpăra vaccinuri „neoccidentale“ dacă vor fi disponibile înainte în cantitate mai mare

Coronavirus: Ungaria va cumpăra vaccinuri „neoccidentale“ dacă vor fi disponibile înainte în cantitate mai mare

Replica API 21 noiembrie 2020 | 00:00 1296

Ungaria va achiziţiona vaccinuri împotriva noului coronavirus din ţări neoccidentale, precum Rusia sau China, dacă sunt disponibile înainte în cantitate mare, a declarat vineri premierul ungar, ultranaţionalistul Viktor Orban, citat de EFE şi Agerpres.

Viktor Orban

"Am comandat 12 milioane de vaccinuri de la producători occidentali", a asigurat Orban într-un interviu acordat postului naţional de radio. Dar a nuanţat că în cazul în care o altă ţară îl va dezvolta înainte, "Ungaria trebuie să comande şi acolo dacă este mai rapid".

Premierul ungar a răspuns astfel la un avertisment al Uniunii Europene adresat guvernului său, în care reaminteşte că ţările UE permit circulaţia doar a produselor autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Orban a precizat că "nu este o chestiune politică, ci sanitară", deşi a adăugat că vor decide "laboratoarele ungare, care vor analiza vaccinurile, şi ungurii înşişi" şi vor alege între diferitele alternative.

Agenţia Europeană a Medicamentului este responsabilă de efectuarea unui studiu asupra vaccinurilor şi de emiterea unui raport către Comisia Europeană, care va decide cu privire la comercializarea acestora în toate ţările UE.

Despre vaccinurile dezvoltate în ţările occidentale, Orban a declarat că nu ştie când vor fi disponibile în mari cantităţi şi a subliniat că "producătorii spun că mai degrabă la sfârşitul primăverii" anului viitor. El a promis totuşi că "securitatea este garantată".

Guvernul ungar a anunţat joi sosirea în ţară a 10 mostre de vaccin"Sputnik V", dezvoltat de Rusia, pentru a studia utilizarea sa posibilă, devenind astfel prima ţară din UE care primeşte acest vaccin.

Ungaria a comandat 6,5 milioane de doze din vaccinul dezvoltat de AstraZeneca, cu sediu în Marea Britanie, 4,3 milioane doze de la compania americană Janssen Pharmaceutica, şi alte 4,4 milioane de la Pfizer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand te gandesti ca 80 la suta din populatia Romaniei gandeste ca idiotul de mai jos ... Ma rog, gandeste nu este tocmai cuvantul potrivit, mai degraba defecheaza mental ar descrie in mod corect acest proces.
0
3
langa gaoz. O primeste de la ue. Cu dedicatia muie !!!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102