REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Vaccinat deşi nu figura în categoria care avea prioritate, primarul din Corleone demisionează

Coronavirus: Vaccinat deşi nu figura în categoria care avea prioritate, primarul din Corleone demisionează

Replica API 8 martie 2021 | 00:00 964

Primarului localităţii siciliene Corleone şi-a anunţat duminică demisia din funcţie, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să fi avut prioritate în perioada respectivă, fapt investigat în prezent de către poliţie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Nicolo Nicolosi

Sursa foto: www.palermo.gds.it

"Nu am dormit o noapte întreagă, reflectând la această decizie şi am ajuns la concluzia că este corect să demisionez", a declarat Nicolo Nicolosi, în vârstă de 78 de ani, pentru agenţia de presă ANSA.

"Insist însă asupra faptului că am făcut o bună alegere vaccinându-mă, împreună cu consilieri municipali", a adăugat primarul acestei mici localităţi situate în apropiere de Palermo, fief istoric al mafiei al cărei nume trimite la celebrul film "Naşul" semnat de regizorul Francis Ford Coppola.

Media italiene relatează sâmbătă că poliţia îi anchetează pe edil şi pe alţi câţiva membri ai consiliului său, raportând cazul la parchetul local.

Localitatea Corleone a confirmat pe contul său de Facebook că primarul a primit într-adevăr două doze de vaccin în ianuarie.

Italia a început campania de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, rezervând primele doze pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanelor cu vârsta peste 80 de ani.

Dar Nicolo Nicolosi a susţinut că politicieni locali ca el au nevoie, de asemenea, de o protecţie imediată împotriva virusului, încadrându-se printre lucrătorii din prima linie care îşi servesc concetăţenii.

Vaccinarea sa a fost "o alegere conştientă făcută pentru a evita ca orice contact cu virusul să nu-l oblige să renunţe la postul său în plină bătălie" împotriva epidemiei de COVID-19, au argumentat simpatizanţi ai săi din Corleone.

Circa 5,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent în Italia şi 1,6 milioane de persoane au primit două doze, dintr-o populaţie de 60 de milioane, a indicat Ministerul Sănătăţii de la Roma.

Noul premier Mario Draghi, care a depus jurământul luna trecută, şi-a stabilit ca prioritate accelerarea distribuirii vaccinurilor, cu scopul de a limita răspândirea epidemiei, care a ucis aproape 100.000 de persoane în această ţară, una dintre cele mai afectate de COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920